На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

Андрій Данилюк помер у хмельницькому СІЗО в жовтні 2015 року. Конвоїри побили його гумовими кийками.

Засудженого 31-річного кам'янчанина мали перевести із СІЗО в колонію іншої області. Звідти за ним приїхали конвоїри. Саме вони мали провести повний обшук Андрія Данилюка перед етапуванням. Як повідомляють в прокуратурі Хмельницької області, засуджений не захотів виконувати вимоги правоохоронців. Він чинив опір і навіть завдав травм конвоїрам. Ті у відповідь відлупцювали його гумовими кийками. Від отриманих травм кам'янчанин помер.

Іншу версію вбивства Андрія Данилюка озвучила його дружина. Яна Магелат вважає, що чоловіка замовили. Мовляв, той володів інформацією про незаконну діяльність керівництва пенітенціарної служби. Про це та інші факти своєї версії вона повідомила на конференції «Щодо вбивства ув’язненого Андрія Данилюка у стінах Хмельницького СІЗО»

«Близько 18:00 до нього прийшли в камеру  і сказали Андрію йти  на розмову  до начальника СІЗО. Він вийшов без речей…  Тобто ні про яке етапування мови бути не може.  Його завели в підвальне приміщення СІЗО і забили. Це не було на першому поверсі. Є свідки, які це бачили. Але цих людей не допитують. Ніхто з прокуратури нічого робити не хоче», - жалілася вдова.

Відео дня

Після 7 місяців розслідування в прокуратурі встановили, що конвоїри перевищили службові повноваження. Двом правоохоронцям повідомили про підозру в умисному тілесному ушкодженні, що спричинило смерть. Якщо їхню вину буде доведено, то їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up