На Хмельниччині оштрафували продавців первоцвітів

На Хмельниччині оштрафували продавців первоцвітів
  • Дізнавайтесь, які штрафи платять продавці червонокнижних рослин.

В рамках проведення операції «Первоцвіт – 2024» Державна екологічна інспекція регулярно проводить рейдові перевірки в місцях, де торгують рослинами. В ході перевірок виявляються факти продажу первоцвітів без відповідних дозвільних документів.

Так, станом на 4 березня Інспекцією складено сім протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст.88-1 КУпАП.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області попереджає, що рейди в рамках проведення операції «Первоцвіт 2024» будуть проводитися на всій території Хмельницької області до 15 травня 2024 року включно.

Відео дня

З приходом весняних днів торгівля первоцвітами набирає обертів, тому Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області наголошує: збирати та продавати первоцвіти суворо заборонено. Відповідальність за такі дії передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Що загрожує правопорушникам:

  • ст. 88/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф від 510 до 1700 грн.
  • За ті самі дії, вчинені щодо об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України – штраф від 1700 грн до 3655 грн з конфіскацією об'єктів рослинного світу   
  • За один екземпляр незаконно зірваної червонокнижної квітки передбачена  компенсація: (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та проліски – від 49 до 62 грн, сон-трава – від 37 до 62 грн.

«Якщо ж ви стали свідком торгівлі первоцвітами, необхідно зробити зауваження порушнику та викликати поліцію. І пам’ятайте, купуючи підсніжники чи інші види первоцвітів, ви підтримуєте варварський браконьєрський бізнес, формуючи попит», – зазначили в Інспекції.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Катерина Мудрик

    Подивіться біля входу у сільпо навпроти темпу. Кожен день продають

    Читач62 reply Катерина Мудрик

    Ну так що ? В нас в селі в кожному дворі ростуть підсніжники. Навіть дуже багато.

keyboard_arrow_up