На Хмельниччині презентували поштову марку «Пес Патрон»

На Хмельниччині презентували поштову марку «Пес Патрон»
Фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області

На кошти від її продажу придбають спецавто для піротехніків.

На Хмельниччині 1 вересня відбулося офіційне погашення благодійної марки «Пес Патрон».

У Кам’янці, зокрема, почесну варту погашення благодійної марки несли службові собаки - чотирилапа еліта 143-го Об’єднаного навчально-тренувального центру ЗСУ.

Розрахунок кінолог-собака тут як єдине ціле. Постава. Екіпіровка. Погляд. Витривалість – вони друзі Героїв без зброї та напарники у мінно-пошуковій діяльності.

Відео дня

«Від 1 вересня марка та конверти зі зображенням життя та роботи найвідомішого собаки-сапера України Патрона, введена в обіг та тепер буде доступною для більшості українців», - зауважують надзвичайними.

За словами керівника Хмельницької дирекції «Укрпошта» Миколи Громова, кошти реалізовані від продажу марок та конвертів з відомим собакою-сапером Патроном будуть спрямовані на закупівлю спецавтомобіля для піротехніків, який стане у поміч і саперам, котрі працюють на деокупованих територіях, і собакам, які у цьому їм допомагають.

«Адже один день активних бойових дій дорівнює місяцю розмінування, а наша країна у пеклі повномасштабної війни шостий місяць», - зазначають рятувальник.

Решту виручених коштів – витратять на притулки для тварин.

Загалом, від початку року на території України саперами знешкоджено понад 192 тисячі вибухонебезпечних предметів, у тому числі авіабомб – понад дві тисячі. На Хмельниччині знищено понад 9 тисяч ВНП.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up