На Хмельниччині створили мережу закладів для постраждалих від домашнього насильства

На Хмельниччині створили мережу закладів для постраждалих від домашнього насильства
Фото ілюстративне
  • Всього 16 спецустанов, 52 мобільні бригади та 3 телефони довіри працюватимуть на благо тих, кому не дають спокійно жити в рідному домі. 

  • З жертвами працюватимуть правоохоронці, психологи, юристи, соцпрацівники. 

  • Їм надаватимуть тимчасове житло та допоможуть подолати кризу й працевлаштуватися за потреби. 

У Хмельницькій області створили мережу спеціалізованих установ для постраждалих від домашнього насильства. Про це повідомляють в обласній військовій адміністрації. 

— Протидія домашньому насильству є одним із пріоритетних напрямків роботи органів державної влади з метою профілактики та недопущення таких випадків. До цього негативного явища прикуто увагу суспільства, різних міжнародних та громадських організацій, а тому на органи влади покладено ряд обов’язків, що повинні перешкоджати проявам домашнього насильства, — пише заступник голови Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв. 

Так, в області наразі функціонує 3 притулки, 7 кризових кімнат, 6 консультаційних пунктів, 3 телефони довіри та 52 мобільні бригади для допомоги постраждалим. Вони створені за підтримки Молодіжного благодійного фонду “Ініціатива” у співпраці та за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Наразі адреси закладів не вказують. 

Відео дня
Фото ОВА

З жертвами працюють поліцейські, психологи, юристи, представники соціальних служб. Їм надають тимчасове житло, допомагають у вирішенні юридичних питань та в працевлаштуванні.

Також в навчальних закладах, соціальних та громадських установах проводяться інформаційно-просвітницькі кампанії, ведеться профілактична робота із різними категоріями населення щодо запобіганню та протидії домашньому насильству.

— Тому не бійтесь і не терпіть знущань — звертайтесь за допомогою, — пишуть правоохоронці. 

Додамо, що дедалі частіше ми публікуємо інформацію про тих, хто постраждав від рук рідних людей — частіше жінок та дітей. 

Читайте ці історії в матеріалах:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olga Zugan

    Їх так треба наказувати, щоб інший подумав вперше, чим діяти так.

keyboard_arrow_up