На Хмельниччині утворили три райони (СПИСОК)

На Хмельниччині утворили три райони (СПИСОК)
  • Хмельницька область тепер складається з трьох районів.

  • Переглядайте список та карту.

Верховна Рада вирішила ліквідувати на Хмельниччині всі існуючі райони та міста обласного значення. Натомість утворили три нових райони — Хмельницький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський. Таке рішення прийняли під час засідання сьогодні, 17 липня. Нагадаємо, що Кабінет міністрів раніше пропонував залишити у Хмельницькій області п’ять районів. Окрім перелічених вище, мали би ще бути Дунаєвецький та Старокостянтинівський. Проте профільний комітет парламенту запропонував варіант із трьома районами. Прийнята постанова набуде чинності наступного дня після офіційної публікації.

Результати голосування за постанову були такими:

  • за — 238
  • проти — 70
  • утрималися — 29
  • не голосували — 45

Кількість голосів «за», які віддали депутати фракцій:

Відео дня
  • «Слуга народу» — 213
  • група «Довіра» — 11
  • група «За майбутнє» — 8
  • позафракційні — 6

Жоден депутат з інших фракцій не підтримав постанову.

Хмельницький район

До складу нового Хмельницького району нардепи включили центральну частину області. Адміністративним центром визначене місто Хмельницький. Повний перелік об’єднаних територіальних громад, які включені до району:

Кам’янець-Подільський район

До складу нового Кам’янець-Подільського району нардепи включили південну частину області. Адміністративним центром визначене місто Кам’янець-Подільський. Повний перелік об’єднаних територіальних громад, які включені до району:

Шепетівський район

До складу нового Шепетівського району нардепи включили північну частину області. Адміністративним центром визначене місто Шепетівка. Повний перелік об’єднаних територіальних громад, які включені до району:

Переглядайте на карті центри громад, які включені до нових районів. Якщо карта не відображається, переглядайте її за посиланням.

Читайте також: До Хмельницької ОТГ приєднають майже всі сусідні села

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Володимир Путенко

    Цікаво, а як до цього відноситься Хмельницький міський голова? Чи розуміє він, що йому прийдеться опікуватися (витрачати міський бюджет) майже вже зовсім мертвими селами, як то Мала Колибань та т.п. ?
  • Володимир Путенко

    Виходить - голосуй. не голосуй, усе одно отримаємо … три райони. А думкою людей хоча б хтось поцікавився. Читайте чинну Конституцію України – у ній т.н. “об’єднані територіальні громади” взагалі не передбачені. Зокрема, прочитайте розділ “Місцеве саморядування” та яким чином повинен здійснюватись зміни у територіальному поділі (тільки за згодою місцевих рад, а ВР тільки затверджується). В черговий раз дурять людей, а ці люди навіть не втираються … Саме страшне те, що у нас в черговий раз здійснюється антиконституційний переворот. Чи пропустить це Конституційний Суд? Якщо цей суд “кишеньковий” то пропустить.
  • Толік Казьмірчук

    Шаровечка куди пропала??чи вже в місто прийняли??

    Володимир Путенко reply Толік Казьмірчук

    А Копистин?
  • Анна Янкова

    Щоб нове не зробилось, усе в штики.

    Саша Григоренко reply Анна Янкова

    Саме так, хоча сьогодні прокинулись з новими районами - а нічого не змінилось: дивина? І по суті нічого не міняється, лише те, що голова буде виборний і підзвітний громаді. Хіба це гірше?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up