На Хмельниччині відкрили перший в Україні Ветеранський хаб (ФОТО)

На Хмельниччині відкрили перший в Україні Ветеранський хаб (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Хмельницької ОВА
  • Розповідаємо хто саме та які послуги може отримати у Ветеранському хабі. 

У вівторок, 10 жовтня, в обласному центрі відкрили перший в Україні відділ підтримки ветеранів війни та їх сімей при Хмельницькій районній військовій адміністрації. Про це повідомляють в ОВА. 

Цей Ветеранський хаб створений для надання підтримки та допомоги ветеранам війни та їх сім’ям. Він стане місцем, де вони зможуть звернутися за допомогою, порадою та підтримкою у будь-який час, знайдуть співрозмовників, які розуміють їхні переживання та потреби.

Тут кваліфіковані спеціалісти нададуть психологічну підтримку, проконсультують щодо правових питань та роз’яснять необхідну інформацію. Відділ співпрацює з установами, організаціями різних форм власності, громадянським суспільством та включає питання перехідного періоду від військової служби до цивільного життя ветеранів, навчання, освіти, перекваліфікації, працевлаштування, започаткування та розвиток власної справи ветеранами або членами їх сімей, питання підготовки суспільства до повернення ветеранів у громаду та їх всебічну підтримку.

Відео дня

— Саме цей ветеранський хаб за своєю функціональною метою буде здійснювати максимум для того, щоб соціалізувати ветерана, надати максимальну консультацію та підтримку у впровадженні ініціатив, психологічної, юридичної, медичної допомоги тощо. Це так званий всебічно підтримуючий дружній хаб, де кваліфіковані працівники будуть опікуватися кожним кроком та запитом ветерана, – сказав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час відкриття.

В ОВА зазначають, що хаб буде працювати як у форматі відділу, так і у форматі співпраці. За різними меморандумами та угодами до роботи приєднаються обласний центр зайнятості, ОТЦК та СП, центр надання правової допомоги та інші необхідні фахівці (психологи, реабілітологи) і структури, які будуть надавати ветеранам підтримку та допомогу.

В подальшому будуть напрацьовуватися різні новітні методи роботи з ветеранами, зазначають в адміністрації. Також найближчим часом планується відкриття відділів підтримки ветеранів війни та їх сімей у Шепетівському та Кам’янець-Подільському районах.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up