«Янголи Маріуполя»: у Хмельницькому відкрили виставку про захисників міста-Героя

«Янголи Маріуполя»: у Хмельницькому відкрили виставку про захисників міста-Героя
Тут іі далі фото Маріупольської міської ради
  • Виставка діє також і в сусідній Вінниці. 

  • На ній представлені 218 фото воїнів, які загинули, захищаючи Маріуполь. 

Одразу в двох обласних центрах — Хмельницькому та Вінниці — відкрили фотовиставку, присвячену оборонцям Маріуполя. Вони носить назву «Янголи Маріуполя» та розповідає історії загиблих захисників. Про це повідомляє Маріупольська міська рада. 

На виставці представлені 218 світлин українських воїнів, які 86 діб боронили Маріуполь. Експозиція дозволяє ознайомитися з їхньою біографією та історіями. Це «азовці», морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці та добровольці.

Організаторами фотовиставки є рідні загиблих воїнів, які заснували громадську організацію «Серце нАЗОВні». А ініціювала її проведення голова ГО Віра Литвиненко. Її син Владислав із позивним “Вектор” теж зображений на світлинах. Віра зізнається, що рідні створили таку виставку, аби не зійти з глузду від туги та горя за полеглими військовими. 

Відео дня

Розмістили виставку у виставковій залі Хмельницької художньої школи. До цього із серпня по вересень вона була відкрита у Києві на Софійській площі. 

— Проєкт є важливою складовою інформаційної боротьби: він про те, що сталось під час вторгнення російської федерації на територію нашої країни, про свідомий подвиг українських воїнів, — додають у мерії Маріуполя. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Блажко

    Вічна пам'ять Героям 😢🙏
  • Зоя Пахалюк

    Царство Небесне Вічна Пам'ять Героям України 🕯️🕯️🕯️
  • Алла Немировська

    Вічна пам'ять Героям України

keyboard_arrow_up