На Хмельниччині вшановували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

На Хмельниччині вшановували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Тут і далі фото Хмельницької ОВА
  • В обласному центрі поклали квіти до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» та вшанувалих загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання. 

Сьогодні, 14 грудня, вся Україна вшановує героїв-учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася у 1986 році. В обласному центрі відбувся символічний захід присвячений пам’яті учасників тих подій. Про це повідомили в ОВА. 

Представники влади та силових структур, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС поклали квіти до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи».  Під час заходу пам’ять загиблих ліквідатор вшанували хвилиною мовчання. Також вони відвідали храм на території пожежної частини, аби помолитися за рятувальників, що захищають нас в тилу і на фронті.

— Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, тим, хто опісля стількох років від катастрофи, також пішов захищати Україну. Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу захисту світу! — зазначають в ОВА. 

Відео дня

До слова, не так давно Чорнобильська АЕС знову привернула до себе увагу. Ворог своїм варварським злочинним вторгненням в Україну наразив на небезпеку увесь світ, тимчасово захопивши електростанцію у 2022 році. Також нині на окупованій росією території знаходиться і Запорізька АЕС, яку терористи активно використовують в якості об’єкту ядерного шантажу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up