На Хмельниччині за добу сталося 4 пожежі: подробиці

На Хмельниччині за добу сталося 4 пожежі: подробиці
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області

З різних причин загорілися житлові будинки та споруди у трьох районах області. 

Впродовж 10-11 січня рятувальники хмельниччини 53 рази виїжджали на виклики. Чотири виїзди здійснили на пожежі. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій

Перша пожежа виникла в житловому будинку в Ізяславі. Під час гасіння та розвідки рятувальники знайшли тіло загиблого 60-річного чоловіка. Ймовірно, він загинув через недопалок. Детальніше про це читайте за посиланням.

Відео дня

Цього ж дня о 15:09 загорілась будівля в селищі Смотрич Кам’янець-Подільського району. Вогонь у господарчій споруді виник через несправну пічку.

Неспокійно було і в Шепетівці по тій же причині. На вулиці Ольги Кобилянської загорівся житловий будинок. Оселю вдалося врятувати від нищівного полум’я.

Повідомлення про ще одну пожежу надійшло вже 11 січня о 00:46. В селі Томашівка, Ярмолинецької тергромади загорівся житловий будинок. І в цьому випадку причиною займання називають неправильне користування піччю.

На щастя, в останніх трьох випадках обійшлося без жертв та травмувань.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    По вулиці ольги кобилянської? Ще б 30-ти річчя великого жовтня написали. В Шепетівці не чули про декомунізацію, чи це черговий ляп Олени Кошарської?

    Антонина Буряк reply ЧитачЧитачів

    А Ви не знаєте ,хто така Ольга Кобилянська? Перш,ніж писати коментарі,то почитайте українську літературу!

keyboard_arrow_up