На Хмельниччині заборонять ловити раків: порушників будуть штрафувати

На Хмельниччині заборонять ловити раків: порушників будуть штрафувати
Фото ілюстративне
  • На порушників чекають штрафи від 34 і до 680 гривень. Окрім цього, заплатити доведеться за кожного зловленого рака.

З п'ятого грудня встановлюється заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об'єктах Хмельницької області. Триватиме вона до 30 червня 2020 року.  Про це інформують в Управлінні Державного агенства рибного господарства у Хмельницькій області.

Як зазначають, заборону вводять на період розмноження річкових раків. На його термін впливають кілька факторів, зокрема, температура води та гідрологічний режим конкретного року.

  • "Спарювання та закладка ікри у раків розпочинається за температури води нижче 10 C. Станом на третю декаду листопада температура води у водних об’єктах Хмельницької області становила 5-8 C. Такі умови є оптимальними для річкових раків, тому аби сприяти відновленню їхньої популяції на території області встановлюється заборона на їх вилов", - зазначили у повідомленні.

Хмельничанам нагадують, що лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за частиною 4 статті 85 КУпАП та штраф, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень. Крім того, за кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 гривні.

Відео дня

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384-98-10.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up