На Хмельниччині зареєстровано більше двох тисяч ВІЛ-інфікованих

На Хмельниччині зареєстровано більше двох тисяч ВІЛ-інфікованих

Майже половина із них проживає у Хмельницькому. Толерантному ставленню до них будуть вчити студентів вузів міста.

Щодня в Україні реєструють в середньому 48,5 ВІЛ-інфікованих. Для привернення уваги до проблем таких людей щорічно відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. У Хмельницькому цьогоріч звернуть увагу на виховання толерантності до інфікованих. Для цього проведуть відео лекторії у трьох вузах міста.

 - Цього року ми вирішили провести відео лекторії для хмельницьких студентів. Це будуть короткі фільми на тематику СНІДу. Потім проведемо бесіди із студентами у формі «мозкового штурму». Так ми хочемо привернути увагу молоді до проблематики СНІДу і сприяти формуванню серед них толерантності до хворих та інфікованих, - розповідає «ВСІМ» соцпрацівник Хмельницького обласного відділення благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД».

30 листопада

Відео дня
  •  13:10 – Хмельницький політехнічний коледж
  •  16:15 – Національна академія Держприкордонслужби України

1 грудня

  • 13:30 – Хмельницький базовий медичний коледж 

У Хмельницькій області станом на 1 листопада зареєстровано більше 2 тисяч ВІЛ-інфікованих. Майже кожний другий із них стоїть на обліку у Хмельницькому. Третина із інфікованих по області - хворі на СНІД. Серед них є й діти. Такі дані надає Хмельницький обласний центр профілактики і боротьби зі СНІДом. Більш детальну статистику дивіться на інфографіці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga

    ну і про яке розуміння  має йти мова? Хворі на СНІД та ВІЛ-інфіковані діти - це результат толерантного ставлення до наркоманів, алкоголіків, повій та інших категорій суспільства ( хоча, суспільству вони тільки шкодять). Не шкода цих діток, які не винні в тому, що їх зробили хворими навіть ще не народивши?! Чому таким людям дають право розмножуватися і народжувати хворих дітей? Чому ці люди мають створювати загрозу для оточуючих? Хтось зараз буде звинувачувати мене у негуманності? Та скільки влізе..Але поки нам будуть читати лекції про толерантність до цієї категорії, до тих пір ми будемо знаходити використані шприци на дитячих майданчиках і у громадських місцях.

    Діана Граділь reply Olga

    Уважаемая, а гуманизм из вас прямо прет.   Очень много людей заразились ВИЛ в больницах, в косметических и маникюрных кабинетах, после переливания крови и посещения стоматологов. Эти люди тоже имеют право на жизнь, как и мы все. Их надо поддерживать, а не отталкивать, как прокаженных. Ведь от СПИДА, как и от рака каждый день умирают тысячи людей в мире.

    Olga reply Діана Граділь

    Діана, а звідки "ноги ростуть" ви маєте хоч найменше уявлення?? Історію СНІДу знаєте? Так от звичне діло , коли усіляка наволоч ходить по манікюрах та стоматологах, а потім недобросовісний медперсонал не стерилізує добре інструменти. Тому і повинні інфіковані попереджати лікаря чи майстра завчасно. І після них інструменти потрібно утилізувати, а не відправляти на стерилізацію. Так само і лікар може поранитись сам і від пацієнта заразитись.

    Онкологія, то справді велике лихо для людина та її рідних. Але заразитись онкохворобами неможливо від іншої людини.  А от СНІД - результат недбалості. Як у статевому житті, так і у соціальному. Завдання держави - убезпечити свої громадян і нівелювати ризик зараження.

    Чи, може, ви вважаєте, що ВІЛ інфіковані, знаючи про свій діагноз, народжують дітей, то вони вчиняють правильно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up