На Хмельниччині знешкодили більше 7 тисяч боєприпасів з 24 лютого (ІНФОГРАФІКА)

На Хмельниччині знешкодили більше 7 тисяч боєприпасів з 24 лютого (ІНФОГРАФІКА)
Фото зі сторінки ДСНС України
  • З початку робіт сапери знешкодили майже 199 тисяч вибухонебезпечних предметів по всій Україні. 

  • В західному регіоні найбільше таких боєприпасів виявили саме в Хмельницькій області.

  • Дізнавайтесь як виглядає картина в інших регіонах, особливо в тих, які були в окупації. 

Останнім часом надзвичайники Хмельниччини знаходять все більше вибухонебезпечних речовин на території області. Так, лише за останні 20 днів на Хмельниччині знайшли 198 боєприпасів. Всі вони — з часів Другої Світової війни. 

Карта розмінування України

Та виявляється, що Хмельницька область чи не найзасміченіша подібними боєприпасами серед усіх західних областей. На каналі UA War Infographics опублікували своєрідну карту розмінування України під час війни. На ній показано скільки вибухонебезпечних предметів знешкоджено на території країни від 24 лютого до 14 вересня 2022 року. Усі дані брали з відомостей Державної служби з надзвичайних ситуацій

Тож загалом з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території нашої держави сапери ДСНС знешкодили 198 тисяч 891 вибухонебезпечний предмет та 1 тисячу 665 кілограм вибухової речовини. Серед них — 2 тисячі 110 авіаційних бомб. Надзвичайники обстежили територію площею 70 тисяч 361 гектар.

Відео дня

Найбільше небезпечних знахідок виявили у Київській, Чернігівській, Черкаській областях. Загалом, карту відзначили трьома відтінками від червоного (найбільш забруднені регіони) до рожевого (найменш забруднені області). 

Цікаво, що серед західних областей червоним відзначені Хмельниччина та Львівщина. Та найбільше вибухонебезпечних знахідок виявили на території Хмельниччини — 7252 предмети. 

Скільки знешкодили за останні 20 днів?

Нагадаємо, ми розповідали, що 24 серпня сапери ДСНС знайшли неподалік села Гнатівці, Лісовогринівецької тергромади 17 ручних гранат та 9 мінометних мін. Вже на початку вересня сапери знищили застарілі артснаряд 152 мм й протитанкову міну ТМ-62 на колишньому військовому полігоні в Старокостянтинові, а також у лісі поблизу Балина, на Кам’янеччині. Через 2 дні, 9 вересня, виявили ще один склад у Старокостянтинові. На тому ж військовому полігоні знайшли ще 89 боєприпасів. 

12 вересня знахідки знову були. Сапери групи піротехнічних робіт знищили 27 артилерійських снарядів різного калібру та дві ручні гранати Ф-1. Їх знову ж таки знайшли на військовому полігоні в Старокостянтинові. Під час контрольного обстеження території піротехніки додатково виявили ще 11 різнокаліберних артснарядів. 

Крім того, цього ж дня поблизу села Черепівка Хмельницького району місцеві мешканці помітили гранатометний постріл ВОГ-25. 

А вже у вівторок, 13 вересня, сапери додатково виявили ще 28 різнокаліберних артснарядів, ручну гранату Ф-1, мінометну міну 82 мм та три інші предмети, а в селі Плесна, Шепетівського району місцеві натрапили на протитанкову міну ТМ-43 та одразу ж повідомили Службу порятунку. Всі ці боєприпаси лежать на території Хмельниччини ще з часів Другої Світової війни. 

Самі ж надзвичайники Хмельниччини кажуть, що цьогоріч в області знищили 473 застарілі боєприпаси. 

Тут і далі фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pawel “drpr0” Pronichev

    Звідки стільки боєприпасів та вибухонебезпечних речовин у Хмельницькій області ? Чи просто раніше не шукали і не знешкоджували ?

keyboard_arrow_up