Танкісти та спепризначенці показали кадри зі звільненої Харківщини (ВІДЕО)

Танкісти та спепризначенці показали кадри зі звільненої Харківщини (ВІДЕО)
Фото зі сторінки 3-ї окремої танкової Залізної бригади
  • Танкісти, спецпризначенці Хмельниччини воюють нині на Харківщині.

  • Відважні військові показують уривки відео з боїв та звільнені території.

  • А ще розповідають про те, як збили російського “Орлана”. 

Танкісти 3-ї окремої Залізної бригади та 8 полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича в ці дні визволяють Харківщину від окупанта. Хоробрі хмельницькі воїни записують відео зі звільнених земель, знімають короткі уривки боїв з росіянами, які не встигли втекти та показують свої військові трофеї. Своїм контентом діляться на сторінках військових підрозділів. 

Спіймали російський “Орлан”

Тактична група 8 полку спецпризначенців разом з підрозділом снайперів Сил оборони нещодавно провели зачистку кількох населених пунктів на харківському напрямку, розповідають в частині

Під час роботи воїни захопили чимало військових трофеїв. Серед них — самохідна гармата 2С3 ‘’Акація’’ та танк. Їх передали підрозділам Сил оборони України. Також під час зачистки у полон наших воїнів потрапив так званий «поліцейський лнр». Його допитали та передали представникам Нацполіції.

Відео дня

Та найважливішим трофеєм тоді став російський безпілотник “Орлан”. Цю пташку вдалось “спіймати” з наземними станціями керування, антенами, заводською документацією. 

Фото зі сторінки 8 полку

— “Орлан-10” є основним БПЛА, який використовує ворог для виявлення українських позицій і корегування вогню артилерії. Захоплений комплекс надзвичайно важливий через наявність усіх необхідних комплектуючих та документів, — пишуть військові. 

Тепер, цей російський “Орлан” буде в руках українських воїнів. Фахівці радіолектронної розвідки та радіоелектронної боротьби зможуть використати його проти окупантів, а ворог нестиме більші втрати, додають в частині. 

“Путіну дзвонив чи що?..”

Ще однією важливою знахідкою спецпризначенців став, здавалось би, звичайний мобільний телефон. Окупанти забрали його в української родини та присвоїли. Однак, наші воїни зробили так, що російський вояка з цього телефону вже не дзвонитиме. А почалося все із виявлення ворожої колони та передачі даних по рації. Передаємо дослівно:

  • «Браво - Альфі»
  • «На прийомі, Браво»
  • «Альфа, спостерігаю колону. Десь 30 коробочок... Ідуть в напрямку […..]. Координати [… …]. Як прийняв?»
  • «Прийняв, Браво. 30 коробок, координати [… …], рух в напрямку […..]. Спостерігай»
  • «Альфа - Браво»
  • «Браво на прийомі»
  • «Браво, готуйся корегувати, пташки у тебе»

Через кілька миттєвостей потому крізь дим від палаючої знищеної ворожої техніки оператори ССО оглядали наслідки своєї роботи. Колона противника, пишуть спецпризначенці, перетворилася на суміш із рештків техніки, речей і російських «визволителів». 

Фото 8 полку

— Раптом під ногами одного із українців хруснуло: брудний у сажі «ловач» наступив на телефон, що стискала долоня знищеного окупанта. «Путіну дзвонив чи що?» — подумав воїн, виколупав телефон з мертвих пальців і подивився на екран, — розповідають в підрозділі. 

На заставці того мобільного було фото невідомої родини. Знятої на фоні знайомої до болю центральної площі Харкова

Віддамо власникам обов’язково. А ти, падло, вже надзвонився, — прокоментували знахідку військові. 

Вдала засідка на ворога

Ще одна цікава фронтова історія від спецпризначенців. Того дня, російські солдати тікали із нашої землі, але, кажуть захисники, залишилися в Україні назавжди. 

Переміщення ворожого авто воїни ССО України помітили під час проведення розвідки. На машині було нанесено літеру “О” — тактичний знак одного з угруповань російських військ. Спецпризначенці засідку на ворога влаштували швидко і провели вдало: авто вразили, коли окупанти на швидкості тікали до “своїх”. 

Двох росіян в машині знищили. В автомобілі поруч із тілами наші воїни знайшли зброю, радіостанції, кілька нарукавних знаків та наліпок збройних сил росії. Пізніше під час відходу групи, машина вибухнула і згоріла разом із вмістом.

Звільнена Харківщина

Воїни Залізної танкової бригади плідно взаємодіють із хмельницькими тероборонцями на Харківщині. Вони записали відео зі звільненого від окупантів села Щурівка, що на Ізюмщині. Автором відео є Сергій Яковлев. 

— Український прапор над українським селом! — підписали у 3-й Залізній бригаді.

Щурівка — це Україна, — кажуть хлопці за кадром. 

Ще одне відео танкістів також зі звільненої Харківщини. Точне місце військові не зазначають. На ньому військові на танку з українським стягом рухаються по нашій землі. З автоматами та джавелінами в руках вони стоять на російській ганчірці. 

— Шлях до звільнення Харківщини танкісти Залізної бригади прокладали через Байрак, — підписали танкісти

Зняв відео старший сержант Залізної бригади Євген Улізько.

В коментарях до дописів користувачі соцмереж пишаються своїми захисниками, їхніми хоробрими діями та бажають якнайшвидше повернутися додому цілими й неушкодженими:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Олена Вознюк

    Ви найкращі хмельничани
  • Надежда Дячук

    Дякую нашим захисникам Найкращим.
  • Валентина Буньковська

    Боже милостивий, Мати Божа , всі святі і ангели охоронці захистіть та оберігайте наших захисників. Молимось за Вас! Повертайтесь додому живими та неушкодженими ! Героям слава!
  • Маруся Коваленко

    Бог у поміч слава Україні слава зсу

keyboard_arrow_up