Шепетівські зенітники приземлили російський штурмовик “Су-25” на Донеччині

Шепетівські зенітники приземлили російський штурмовик “Су-25” на Донеччині
"Су-25". Фото "Defense Express"

За дві години Повітряні Сили знищили три повітряні цілі — один безпілотник та два літаки окупантів.

Військові Хмельниччини демонструють справжній майстер-клас на передовій та нещадно нищать ворога. Танкісти з Ярмолинець та хмельницькі тероборонівці й спецпризначенці викладають відео зі звільнених сіл Харківщини, збивають російські “Орлани” та ворожі колони й женуть росіян до кордону. Волочиські захисники планують виставити прапор громади над Донеччиною та Кримом. 

А шепетівські зенітники збивають російські літаки. Так, 13 вересня, впродовж 2-х годин Повітряним Силам вдалось збити одразу 3 літальні апарати окупантів. Серед них один безпілотник та два літаки. про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ

З 14.00 по 16.00 зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено три повітряні цілі – один БпЛА оперативно-тактичного рівня та два літаки окупантів, йдеться в повідомленні. 

Відео дня
Інфографіка Повітряних Сил ЗСУ

На Донеччині зенітники Шепетівського 11-го зенітного ракетного полку повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України приземлили ворожий штурмовик “Су-25”.

Довідка:
Су-25 (неформально Грач) — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки).
Фото Вікіпедії

Ще одну пташку збили на Херсонщині. Воїни 160-ої зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" знищили російський бомбардувальник “Су-24”.

Довідка:
Су-24 — радянський надзвуковий фронтовий бомбардувальник з крилом змінної стрілоподібності. Розробка почалася на початку 1960-х, у 1972 році був прийнятий на озброєння ВПС СРСР. Випущено близько 1200 літаків в різних модифікаціях. Призначений для завдання ракетно-бомбових ударів у простих та складних метеоумовах, вдень та вночі, зокрема на малих висотах з прицільним враженням наземних і надводних цілей. Носій тактичних ядерних зарядів.
Фото Millitaryrussia

До слова, у липні президент Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою "За мужність та відвагу" 11 зенітний ракетний полк з Шепетівки. Це далеко не перша висока відзнака зенітників. Серед полку є двоє володарів ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, один повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, один власник ордена "За мужність" ІІІ ступеня, а також двоє "Героїв України" із врученням ордена “Золота Зірка”. Детальніше про них читайте за посиланням. 

У соцмережах українці пишаються своїми захисниками:

Нагадаємо, танкісти 3-ї окремої Залізної бригади та 8 полку спеціального призначення ССО імені Князя Ізяслава Мстиславича в ці дні визволяють Харківщину від окупанта. Хоробрі хмельницькі воїни записують відео зі звільнених земель, знімають короткі уривки боїв з росіянами, які не встигли втекти та показують свої військові трофеї. Переглядайте відео та читайте цікаві розповіді у матеріалі Танкісти та спепризначенці показали кадри зі звільненої Харківщини (ВІДЕО)

Захисники Волочиська взяли з собою на передову прапор свого міста. Раніше стяг побував на горі Монблан, на вершині Кавказу та на багатьох спортивних змаганнях. Військові сказали, що повернуть прапор до міста після того, як він замайорить ще над двома локаціями. Над якими саме та як сприйняли новину жителі Волочиська — читайте у матеріалі за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Наталія Лукасевич

    Слава Україні
  • Уля Буяк

    Молодці, слава зсу!
  • Любов Лучко Бучинська

    БЕРЕЖИ ВАС БОЖЕ.
  • Марія Яловенко

    Слава нашим дорогим захисникам!
    Ви наша гордість!!!!

keyboard_arrow_up