На Хмельниччині з’явилося ще п’ять унікальних освітніх просторів

На Хмельниччині з’явилося ще п’ять унікальних освітніх просторів
Світлини зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Тепер в області діятиме дев'ять класів безпеки.

П’ять нових класів безпеки для дошкільнят, школярів та студентів запрацювали на Хмельниччині в День рятувальника, 17 вересня. Діятимуть вони у Кам’янець-Подільському, Красилові, Старокостянтинові й Хмельницькому.

«І на сьогодні в області працює вже дев’ять таких унікальних за своїм характером освітніх просторів», - констатують надзвичайники.

У квітці на камені – місті Кам’янець-Подільському, клас безпеки відкрили при Державній пожежно-рятувальній частині. Його доповнили унікальною кімнатою зі згорілими побутовими приладами. Усі вони з історією зі згарища, тому сьогодні слугують наочним прикладом – «чого робити не варто».

Відео дня

Натомість, у Хмельницькому ініціативу класу безпеки підхопили керівники одразу двох профтехучилищ.

Тут відкрили «Клас 112», де навчають рятувальній та поліцейській справі та наданню домедичної допомоги.

Головна мета класів безпеки, наголошують рятувальники, – навчити дітей та студентів правилам безпечної поведінки у побуті.

Адже, навчені володіти знаннями – володіють ситуацією.

Навчати будуть освітяни, які отримали досвід та практичні навички від фахівців Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Для дошкільнят та учнів початкових класів – освіту подають у вигляді гри за допомогою дитячих але професійних іграшкових атрибутів рятувальників, для старшокласників – із логікою та ерудицією.

Нагадаємо, що наразі єдиний в Україні клас безпеки для дітей з особливими освітніми потребами запрацював ще 1 лютого на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Хмельницькій області.

Класи безпеки також діють у в Розсоші Хмельницького району та Нетішині, що на Шепетівщині.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up