У Кам’янці-Подільському встановили новий національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)

У Кам’янці-Подільському встановили новий  національний рекорд (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі всі фото зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради та сторінок Червоного Хреста в Хмельницькому та Кам'янці-Подільському
  • У центрі міста вперше одномоментно провели серцево-легеневу реанімацію на манекенах.

  • У заході взяло участь 189 людей. 

  • Рекорд внесли до Національного реєстру рекордів.

У Кам’янці-Подільському відбувся оригінальний захід. У середу, 14 вересня, 189 людей встановили рекорд. Його офіційно зафіксували в номінації "Наймасовіша одночасна імітація серцево-легеневої реанімації" та занесли до Книги рекордів України. Про це інформують в мерії Кам'янця

Як встановлювали рекорд

Завдання виконували на манекенах в парку Героїв Євромайдану. Організаторами заходу виступили представники Червоного Хреста України. Виконували реанімацію переважно інструктори Товариства ЧХУ (серед них і інструктори з Хмельниччини), до яких долучилися місцеві студенти-медики та рятувальники. Дивіться на відео як готувалися до рекорду:

Відео дня

Місце проведення рекорду обрали не випадково. Цього року відзначаємо 155-річчя з початку діяльності Червоного Хреста України в Кам’янці-Подільському. 

— Це один із найкращих рекордів, який внесено до Національного реєстру рекордів. Його актуальність переоцінити дуже складно. Такі знання повинна мати кожна людина, — прокоментувала керівник національного проекту Лана Вєтрова, яка разом із колегами-експертами прибула до Кам’янця для реєстрації рекорду.

Аби переглянути всі фото як встановлювали рекорд - гортайте вбік:

Червоний Хрест у Кам’янці

Нагадаємо, міський осередок Товариства Червоного Хреста діє в Кам’янці вже 155 років.

— З початку активної фази війни ми пліч-о-пліч втілили в життя не один соціальний проект – харчування внутрішньо переміщених осіб, відкриття центрів гігієни, виїзди в села громади медичних мобільних бригад, освітні курси… І впевнений, далі — ще більше! — додав мер міста Михайло Посітко.

Додамо, з 11 по 15 вересня у Кам’янці проходить IV Школа з першої допомоги Туди з’їхалися 65 інструкторів і тренерів Червоного Хреста України з різних регіонів, аби вдосконалити свої навички з навчання всіх бажаючих першої допомоги. Про це інформують на сторінці організації в місті Хмельницькому. 

У перші дні навчання інструктори проходили курси "Особиста готовність до надзвичайних ситуацій. Перша психологічна допомога" і "Невідкладна допомога при пологах".

Також вчилися надавати допомогу постраждалим у ДТП. Працювати довелося в умовах, наближених до реальних — під дощем. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Столяр

    Цьому мало бути навчене все доросле населення ще в 2014 році... А серед війни такі  рекорди.... Трохи дивно

keyboard_arrow_up