На Кам’янеччині шукатимуть радянську символіку та заборонену літературу

На Кам’янеччині шукатимуть радянську символіку та заборонену літературу
Фото зі сторінки Китайгородської територіальної громади

Перевірятимуть всі освітні та культурні заклади.

Жодного сліду радянської символіки на Кам’янеччині. Найближчим часом у Китайгородській тергромаді мають перевірити всі заклади освіти та культури. Шукатимуть будь-які предмети та твори, пов’язані з радянщиною та комуністичним режимом. 

Спеціальну комісію створив голова Китайгородської територіальної громади. Так очільник відреагував на повідомлення місцевих мешканців щодо декомунізації. 

У короткі терміни комісія має перевірити всі заклади на території громади та знищити виявлені символи комуністичного й радянського режимів. Також перевірять у бібліотечному фонді заборонену літературу, яка вихваляє всі злочини радянського режиму з переліку відповідних рішень 2015-2022 рр. Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Відео дня

Робота комісії здійснюватиметься у відповідності до закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" . Про це йдеться на сторінці тергромади. 

Місцеві жителі також почали долучатися до ініціативи. У коментарях скинули зображення стіни клубу в селі Рогізна Кам’янець-Подільського району.  Ймовірно, з нього пропонують почати. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач75

    Однозначно, без розстрільної статті ніяк))
  • ЧитачЧитачів

    Правильно. Cимволіку та літературу знищити а винних суворо покарати, можливо аж до розстрілу.

keyboard_arrow_up