На Кам’янеччині створили сайт, присвячений Дністровській культурі

На Кам’янеччині створили сайт, присвячений Дністровській культурі
  • Сайт розповідає про народну спадщину Бакоти.

У Хмельницькій області вирішили увіковічнити культурну спадщину в мережі Інтернет. Активісти створили сайт, присвячений дністровській культурі в межах проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями». Про це повідомила керівник проєкту Адріана Вітер. 

— У рамках нашого проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями» ми створили сайт, присвячений дністровській культурі. Наразі це найбільший сайт-портал на цю тематику, який ми будемо розвивати та розширювати надалі, — пише Адріана. 

Скрін з сайту hatka.com.ua

На сайті hatka.com.ua розмістили інформацію та фото про глиняні хати сіл Грушка та Гораївка Староушицької громади, їхній побут і традиції. Вони є цінними артефактами автентичної народної спадщини. Також ресурс розповідає про проєкт «Мальоване село» та створені в його межах мурали, а також гончарну майстерню.

Відео дня

Є інформація про етно скансен — перший музей в області, який відкрився під час війни. Окрему рубрику присвятили заходам, які тривали під час реалізації проєкту «Затоплена культура. Реабілітація українськими традиціями».

Довідка:
Бакота — це затоплене село на Поділлі, поблизу Кам’янця-Подільського. Сьогодні це місце відоме своїми неймовірними краєвидами та тишею. Півсторіччя тому сотні родин покинули тут свої домівки та господарства. Людей виселили, а 46 сіл затопили через будівництво Дністровського комплексного гідровузла у 70-80 роках ХХ століття.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up