На Озерній відкрили новий дитячий садок. Як він виглядає (ФОТО)

На Озерній відкрили новий дитячий садок. Як він виглядає (ФОТО)
  • Будівництво нового навчального закладу тривало майже два роки.

  • Обійшлося все у 53 мільйона гривень.

  • Що там зробили та де ще планують будувати навчальні заклади, дізнавайтеся з нашого матеріалу.

Для мешканців мікрорайону Озерна тепер працюватиме новозбудований дитячий садок. Розташований він на вулиці Залізняка. Розпочали будівництво восени 2016 року за кошти міського бюджету. Вартість будівництва складає 53 мільйона гривень. Розрахований дитячий садок на 370 дітей. Груп у навчальному закладі буде 11. Про це розповів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

За його словами, зараз триває будівництво розташованої поряд початкової школи для 1-х — 4-х класів. Завершити будівництво мають 2020 року. У планах міської влади також будівництво гімназії на вулиці Січових стрільців для 5-х — 11-х класів. Крім того, спорудження нових дитсадків триває у мікрорайоні Лезневе, а також на Старокостянтинівському шосе в межах НВО №1.

Новозбудований дитячий садок на Озерній називається «Кобзарик» та має номер 9. Складається він з однієї триповерхової будівлі. Садочок повністю підготовлений та обладнаний. Маленькі хмельничани гратимуться та навчатимуться там вже від сьогодні, 2 вересня. Перед початком навчання для дітей та батьків провели коротку урочисту лінійку.

Відео дня

Приміщення дитсадка мають сучасний та комфортний дизайн. У групах, де займаються діти, є столики, стільці, шафи, килимки та іграшки. У кожної є передпокій. Там розташовані шафи для особистих речей дошкільнят. Харчоблок поділений на окремі приміщення — кухню, кімнати для миття посуду, обробки м’яса та холодильників. Особливістю дитсадка є ліфт, яким їжу доставлятимуть на поверхи. Працівникам не треба буде переходити з поверха на поверх, аби нагодувати вихованців. У дитсадку є також актова та спортивна зали, туалети, приміщення для персоналу.

На подвір’ї дитсадка є два ігрових майданчики, які розташовані по обидва боки від будівлі. Вони вкриті травмобезпечною гумовою плиткою. На майданчиках встановлені каруселі, лавки, столики, драбини та гойдалки.

Нагадаємо, що майже рік тому новий дитячий садочок відкрили у мікрорайоні Гречани. Збудували його на місці закинутого басейну. Обійшлося все у 21 мільйон гривень.

Для перегляду фотогалерей у браузері натискайте на них та гортайте.

Дитячий садок зсередини

Дитячий садок ззовні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Светлана Пецур

    Як стати на чергу
  • Lyudmila Lyubitskaya

    Треба ще школу терміново будувати!
  • валентина

    На озерке детей милион, спальний микрорайон, а почему только один детсадик ??? А школа для озёрной, когда будет? Они по привозили детей со всех сееел, минимум по 2-3 ребёнка в квартире. Миллион детей , там практически пенсионеров нет, только молодые неболеющие ничем семьи с детьми. Что им тех 300 мест. Сделайте пристройку, и не одну, пусть хоть до8-00 до  12-00 для остальных детей садик будет.
  • Svitlana Malinovskyi

    Молодці!!!

keyboard_arrow_up