Новий дитсадок на Озерній: коли відкриють і скільки місць буде

Новий дитсадок на Озерній: коли відкриють і скільки місць буде
  • На вулиці Залізняка завершують будівництво ДНЗ.
  • Він отримає назву “Кобзарик” і вмістить більше 200 дітей.
  • Коли він може запрацювати?

На вулиці Залізняка, 32 восени 2016 року розпочалося будівництво нового освітнього закладу. Його зведення запланували у дві черги - ясла-садок на 215 місць і початкова школа на 480 учнів. Для початку планують відкрити дитячий садок. Зробити це можуть вже у вересні цього року. Таку інформацію vsim.ua надали у департаменті освіти і науки Хмельницької міськради.

  • Ми чекаємо поки нам передадуть на нього (дитсадок, - прим. авт.)  документи з управління капітального будівництва.Тоді ми будемо юридично в себе реєструвати все, призначати керівника закладу і, приблизно, на вересень місяць ми очікуємо, що ми його відкриємо, - каже vsim.ua начальник відділу дошкільної та позашкільної освіти  Ірина Кавардакова.

Як повідомлялося раніше, дитячий садок буде розрахований на 215 дітей. Зокрема у проекті рішення сесії міської ради прописано, що максимальна кількість груп може бути наступною:

Відео дня

- для дітей віком від одного до трьох років – до 15 осіб;

- для дітей віком від трьох до шести (семи) років – до 20 осіб;

- різновікові групи – до 15 осіб;

- спеціальні групи – до 12 осіб;

- в оздоровчий період – до 15 осіб.

Але в департаменті освіти не виключають. що зможуть прийняти більше дітей, ніж 215. Пояснюють це так:

  • Ми маємо повноцінно забезпечити місцями. Постараємося набрати дітей по максимуму. Тому що, як ви знаєте, на Озерній ситуація непроста. Якщо буде можливість, візьмемо більше дітей. На даному етапі ми плануємо взяти дітей так, як це має бути і прописано по закону, - каже Ірина Кавардакова.

Також у проекті рішення міськради про створення садочку прописані й інші деталі роботи закладу. Зокрема, ДНЗ матиме №9 і називатиметься “Кобзарик”. Також вказано, що працюватиме він з понеділка до п’ятниці із 7:00 до 19:00. В садочку буде встановлено 4-разове харчування.

Вартість будівництва приміщень для початкової школи і дитсадка становить 160 мільйонів гривень. Фінансування відбуваються із міського і державного бюджетів.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тетяна Процько

    Цікаво, як будуть діток в групи набирати?
  • Иванна Боднарчук

    Ага,по 15 діток в яслах...як зазвичай наб'ють групи по 35 дітей ,а той більше.
  • Oto Moto

    За 28 років садочок, ну ну ...
  • Марія Банашко

    Озерній потрібно ще три школи  і 5 садочків.

    Юрій Петрович reply Марія Банашко

    А ви організуйтеся і подайте петицію, щоб забудовники на озерній збудували садочки і школи за свій кошт, з розрахунку на перспективу. А то будують будинки, а про освітні заклади не дбають. Ніби головне у них впірвати шмат землі за копійки, побудувати будинки за рахунок самих же людей, а потім їх туди вселити, поділили грошенят по карманам, і далі шукають земельку щоб "вигнати" новобудову. Раз будують будинки, хай ще побудують садочки і школи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up