Не працюють сайти Газмереж та Укрпошти: що відомо

Не працюють сайти Газмереж та Укрпошти: що відомо
  • На один із дата-центрів Газмереж хакери запустили масштабну кібератаку. 

  • А в IT-системах Укрпошти відбувся великий технічний збій.

Не встигла країна забути про масштабну кібератаку на Київстар, як перед “айтішниками” постали нові виклики. Зранку у четвер, в Нафтогазі повідомили про чергову хакерську атаку. 

— Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовує наша компанія. Наразі наші вебсайти та кол-центр не працюють. Про строки відновлення сервісів повідомимо додатково, — йдеться в повідомленні групи “Нафтогаз”. 

Подробиць не уточняють. Відомо лише, що кібератака відбувається на котрийсь із дата-центрів, який використовують "Газмережі".

Відео дня

Вслід за Нафтогазом про збої у роботі сайту повідомила й Укрпошта. В установі не зазначають чим викликані труднощі. Але фахівці вже взялись усувати неполадки. Сайт Укрпошти не відкривається. 

— У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час, — вказано в повідомленні. 

Наразі ж у поштових відділеннях працівники можуть видавати посилки та приймати платежі. А от надання інших послуг пошти обіцяють відновити пізніше.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Иван Соколов

    Може борги згорат.
  • Іван Геращенко

    Щеб базу данних знищили булоб взагалі чудово.
    Вообще вже обнагліли свині газові .

    Остап reply Іван Геращенко

    Щось тут від тебе попахує диверсійними закидами.
  • Остап

    Чекаємо на компенсацію від Нафтогазу - місяць безкоштовного палива  та від Укрпошти - 100 безкоштовних листів в межах країни.

keyboard_arrow_up