«Небесний фотограф»: у Хмельницькому діє фотовиставка загиблого бійця ЗСУ

«Небесний фотограф»: у Хмельницькому діє фотовиставка загиблого бійця ЗСУ
Тут і далі фото з сайту Хмельницької обласної ради
  • Максим Бурда був фотографом з Ковеля, а загинув українським Героєм. 

  • По собі залишив майже 200 фото, які зробив під час служби. 

У Хмельницькому відкрили воєнну виставку під назвою «Небесний фотограф». Вона присвячена солдату ЗСУ, фотографу та активісту з міста Ковель. Максим Бурда загинув 26 січня цього року поблизу Бахмута, повідомили в обласній раді. 

Виставка відкрилася у Хмельницькому обласному художньому музеї. На ній представлено майже 200 фоторобіт Максима, які він зробив впродовж 11 місяців перебування на військовій службі.

До повномасштабної війни Максим Бурда працював весільним фотографом, був співзасновником молодіжного хабу «Ватра — правильний простір», учасником молодіжної ради міста Ковеля, членом партії «Національний корпус», добровольцем ТрО Волинської області.

Відео дня

Максим був комісований через хворобу хребта, і міг творити далі, допомогаючи армії. Та не дивлячись на проблеми зі здоров’ям, 24 лютого, у перший день повномасштабної війни, він добровільно приєднався до лав Збройних сил України. Він потрапив до 3-ї окремої штурмової бригади. Там Максим вправно керував БпЛА та наводив українську артилерію на ворога. Завдяки його роботі було ліквідовано велику кількість росіян.

Символічним є його позивний «Фотограф», який він обрав для себе під чаc вступу до ЗСУ. Через свої світлини фіксував побут, навчання, портрети своїх побратимів, непрості емоції війни, перебуваючи під постійними обстрілами.

У листопаді 2022 року Максим створив телеграм-канал «Military photographer», присвячений воєнній фотографії. Своїми роботами митець надихав тисячі українських громадян.

Збройні сили України неодноразово публікували його світлини на своїх офіційних сторінках. Ще під час служби Максим отримував безліч пропозицій щодо організації персональних фотовиставок у різних містах України.

А після загибелі фотографа його мама Ірина Миколаївна та кохана дівчина Марія  вирішили втілити мрії, які через війну не судилося здійснити самому Максиму.

Хмельницький − вже десяте місто України, в якому проходить фотовиставка його робіт. Відвідати її можна до 21 січня 2024 року в обласному художньому музеї. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up