Невідомі пускали феєрверки за Хмельницьким: що відомо

Невідомі пускали феєрверки за Хмельницьким: що відомо
  • Хмельничани поширили відео, як невідомі пускають феєрверки.
  • Людей така поведінка обурила. Що вдалось дізнатись про інцидент?

Вечір 8 листопада. Хмельничани виклали в мережу відео феєрверків. Зняли його, вочевидь, з вікна багатоповерхівки. На короткому ролику помітно, як над будинками вибухають салюти.

Хмельничанка Дарія розповіла журналістці “ВСІМ”, що бачила і добре чула феєрверки зі свого вікна. За її словами, це було в стороні Олешина. Проте визначати точно, чи пускали піротехніку в місті чи за його межами - важко. Також дівчина додала, що згодом компанія гучно увімкнула музику. 

  • Це прямо біля мене було. А потім вони ще й музику включили, - каже Даша. 

Відео вечірніх феєрверків вчора, 8 листопада, опублікували у Telegram-спільноті “Хмельницький Live”. Під ним залишили запитання, як мешканці ставляться до таких розваг під час війни?

Відео дня

Допис зібрав майже сімсот коментарів. Люди обурюються від побаченого. Мовляв, в країні війна, тому розваги з феєрверками зараз недоречні.

“Краще б ці гроші на ЗСУ віддали, аніж на це. Хочуть бах-бах, хай їдуть неньку боронити”, - пишуть хмельничани. 

Більшість користувачів пропонує жорстке покарання для хуліганів, до прикладу штраф. Інші ж радять відправляти порушників “на передову” чи роздавати їм повістку. Зібрали кілька коментарів:

  • Штрафувати потрібно. В нас звикли, що нічого не карається законом, тому і дозволяють собі подібне. 
  • Тож заборонили феєрверк, чому наша влада та поліція закриває очі? Наші хлопці захищають нас. А тут феєрверк. Немає слів…
  • На передову, хай там на феєрверки подивляться. Святкуйте, але майте повагу до інших. Я впевнена, що ті, хто тут пише про траур і тому подібне, нікого з рідних на передовій немає. Я б послухала, як би ви заговорили, якщо чоловік, син чи батько там був в окопах під обстрілами…
  • Знайти і вручити повістки. 

Ми спробували дізнатися, чи було звернення до поліції стосовно такого інциденту. За коментарем журналістка "ВСІМ" звернулась до інспекторки управління патрульної поліції Вікторії Тимощук. За її словами, таких викликів на “102” не надходило. 

Нагадаємо, аналогічний випадок був і в сусідній Вінниці. Там ввечері 17 жовтня невідомі пускали феєрверки у парку “Хімік”. Місцевих мешканців це сильно налякало й обурило. Вже наступного ранку поліція Вінницької області розпочала розслідування. Розшукали осіб того ж дня.

Правоохоронці переглянули відео з камер спостереження і змогли ідентифікувати осіб, причетних до феєрверку. Ними виявились 25-річний і 35-річний вінничани. 

Як із забороною в Україні?

Ще у 2020 році МВС закликало українців утриматись від запуску феєрверків, поки в країні йде війна. З початком повномасштабної війни це питання порушували неодноразово. Зокрема, люди зареєстрували петицію про заборону феєрверків під час воєнного стану. Президент Зеленський підтримав звернення й доручив Кабміну розглянути. 

До слова, у Києві 23 червня заборонили феєрверки на час війни та їзду на авто з гучним вихлопом. 

Вже у серпні Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, яким пропонує заборонити використання, продаж та передачу феєрверків, салютів та петард. 


Друзі, як ви ставитесь до запуску феєрверків/салютів під час війни? Чи варто заборонити і яке покарання потрібне?

Опитування

Чи доречні феєрверки під час війни?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Маріна Фурман

    На сьогоднішний  день, нам не феєрверків .
  • Андрій Козін

    Чи варто заборонити??? Дибилізм !!! В Краіні війна!!! Давайте на вулиці Гради виведемо,бо на салют хочеться ....ля
  • Юлія Клочкова

    Так!
  • Ганна Манчевська

    Так!

keyboard_arrow_up