Нова петиція. Хмельничанка Олександра просить обробити місцеві парки від кліщів

Нова петиція. Хмельничанка Олександра просить обробити місцеві парки від кліщів
Фото ілюстративне
  • Жінка звертає увагу на збільшення кількості укусів кліщів та просить владу прийняти відповідні заходи.
  • "Виділіть, будь ласка, краще кошти на це, аніж на чергові фестивалі!" - закликала вона.

"Обробка міста Хмельницький від кліщів" - петицію з такою назвою опублікували у єдиній системі електронних звернень 12 квітня. Її авторка Олександра Цимбалюк написала наступне:

  • "Кліщі є переносниками тяжких хвороб (хвороба Лайма, кліщовий енцефаліт, ерліхіоз, кліщовий поворотний тиф, плямиста лихоманка і т.д). Потрібно терміново обробити місто/парки/ліси від кліщів, з метою профілактичних заходів в боротьбі з іксодовим кліщем в місцях його виплоду. Виділіть, будь ласка, краще кошти на це, аніж на чергові фестивалі!".

Також авторка зауважила, що раніше відповідну обробку проводили, а ось "зараз на цю проблему закривають очі".

  • "І кожного року від кліщів страждає все більше людей та тварин. Подумайте про своїх дітей! Проблем завжди багато, грошей мало, але якщо завтра кліщ інфікує Вас або Вашу дитину, інші проблеми Вас не турбуватимуть. Це дуже нагальна проблема!" - наголосила вона у своєму зверненні.

Підтримати звернення хмельничанки можна за посиланням.

Відео дня

Варто зазначити, що подібну петицію раніше уже публікували і вона набрала потрібну для розгляду кількість голосів. Але тоді звернення у міськраді відхилили. Аргументували це так:

"Вивчивши питання, вказане в електронній петиції, варто зазначити, що парки та сквери, зокрема, парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана, дендропарк «Поділля», в яких відпочиває значна кількість мешканців міста, відносяться до об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення та земель рекреаційного призначення.

Статтею 12 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» встановлено, що при застосуванні пестицидів і агрохімікатів здійснюється комплекс заходів відповідно до регламентів, встановлених для певної ґрунтово-кліматичної зони, з урахуванням попереднього агрохімічного обстеження ґрунтів, даних агрохімічного паспорта земельної ділянки (поля) і стану посівів, діагностики мінерального живлення рослин, прогнозу розвитку шкідників і хвороб.

Відповідно до листа департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької обласної Державної адміністрації від 08.05.2019 року №815 застосування пестицидів і агрохімікатів на землях природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історично-культурного призначення здійснюється відповідно до законодавства, а саме, на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням, тобто використання і зберігання на території заповідних об’єктів отрутохімікатів, пестицидів та агрохімікатів забороняється".

 Читайте також: Українців атакують кліщі: як вберегтися від небезпеки
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (160)
  • Адмін Адмін

    Адмін Адмін reply Адмін Адмін

    МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

    НАКАЗ
    від 13 травня 2013 року N 369

    Адмін Адмін reply Адмін Адмін

    Доступним і досить ефективним заходом для профілактичної служби є оздоровлення території шляхом створення довкола населених пунктів лісів паркового типу, вільних від кліщів. Покращення санітарного стану території переслідує подвійну мету. З одного боку, це покращення екологічних умов життєдіяльності людей, з іншого - це заходи, які призводять до зниження кількості дрібних ссавців, що перешкоджає нормальному розмноженню і розвитку кліщів. Таке оздоровлення досягається прорідженням, розчищенням від сушняку і бурелому, безладної порослі молодих дерев і чагарників, пнів. Необхідно також в околицях населених пунктів, і особливо на території і в околицях садових товариств, ліквідовувати сміттєзвалища, регулярно викошувати газони у населених пунктах, щорічно навесні, влітку і восени проводити дератизацію на території товариств і за їх межами по периметру. Відомо, що дрібні ссавці восени скопичуються у будівлях людини, навіть у нежитлових. Тому дуже важливо не допускати концентрації гризунів на дачних ділянках. З огляду на різнобічну користь дератизації для садоводів, цілком можна розраховувати на її проведення самими садоводами.

    Адмін Адмін reply Адмін Адмін

    4.1. Колективні протикліщові заходи

    До них відноситься винищення кліщів на великих територіях.
  • Alena Filippova

    Підтримую!!! Це дуже госте питання сьогодення. Обробляти потрібно і негайно!
  • Олександр Дячок

    Дорогі друзі. У кого ще в дупі грає дитинство - повідомляю. Ці комахи завжди весною просигаються і шукають що попоїсти. Через це нормальні батьки знають і застерігають дітей не гратися довго на траві на відкритій місцевості. Якщо боїтесь підхватити - регулярно періть одяг і оглядайте шкіру. А травити їх не можна - вони ланка в харчовому ланцюжку. Наступного разу коли надумаєте зробити таку дурню - подумайте двічі!!!!!!!

    Адмін Адмін reply Олександр Дячок

    Ще скажіть колорадський жуків не травити. Маячню пишете.
  • Тамара Орлова

    Проще себя оброблять и животных .Есть много препаратов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up