Нове завдання хмельницької поліції – охороняти дерева, які мерія висадила

Нове завдання хмельницької поліції – охороняти дерева, які мерія висадила
Вони працюють. Молоді дерева, які висадили на вулиці Прибузькій, тепер в безпеці. На прохання міської ради поліція кинула усі сили та засоби, щоб знайти злісного викрадача молодих саджанців. Чергують на місці цілодобово.

Пригадуємо, як минулого року  викорчували молоді  клени та берези, які висадили неподалік Палацу творчості працівники міської влади та обласної адміністрації. За одну ніч викопали 350 дерев з корінням. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження.  Але зловмисника так і не знайшли.

Заступник начальника управління екології та контролю за благоустроєм міста Інна Куцка тоді розповідала журналістам «ВСІМ», що єдиний спосіб впіймати злодія – встановити  відеоспостереження у місцях висадки.  Але камери не купувалися.  І цьогоріч   нові зелені насадження знову з’явилися  у заплаві річки Південний Буг.   

Урочисто із лопатами та відрами працівники Хмельницької міської ради вийшли дерева саджати. Під спалахи фотокамер 5 квітня на вулиці Прибузькій висадили 150 молодих дерев. Але злочинець не спить. Не пройшов і тиждень, як декілька гілок поламали невідомі.

Відео дня

Цей випадок, вочевидь, збентежив керівництво нашого міста. Адже, що там не кажи, старалися. Надіялися навіть, що виросте в тому місці мініпарк.  Щоб праця не була даремною, вирішили, що потрібно дерева охороняти. Цю місію довірили працівникам Хмельницького відділу поліції. Не патрульним, а тим поліцейським, які, як правило, сидять в кабінетах.

Тепер поліція чергує. Цілодобово охороняє зелену зону в притоках Південного Бугу.

Як стало відомо «ВСІМ» з власних джерел в поліції, залучили до операції навіть прекрасну половину людства. І так, щоб зловмисника впіймати, поліцейські чергуватимуть без перерв та вихідних. Зранку – жінки, вночі –чоловіки. За таким графіком працюватимуть до кінця місяця.    

За поясненнями «ВСІМ» звернулися до головного поліцейського міста Володимира Калашніка.

- Ми взяли дерева під охорону, чергуватимемо і вдень, і вночі - каже Володимир Калашнік. – Це ініціювала міська рада. Вони звернулися до нас з таким проханням. Розуміємо, що мусимо відреагувати. Минулого року був випадок крадіжки. Потрібно зловити цього злодія.

У поліції поки що не кажуть, кого підозрюють у викраденні дерев. Якщо саджанці знову викопають, то кваліфікуватимуть цей злочин як крадіжку.
За частиною 1 статті 185 ККУ (Крадіжка) передбачається покарання у вигляді штрафу або арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Скільки часу поліція чергуватиму, щоб знайти крадія, дізнаєтеся, слідкуючи за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що дерева висадили неподалік металевих конструкції,  які вже 10 рік ніяк     ніяк не може вивести «Епіцентр». У тій же місцевості будується так звана поліцейська стоянка.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Анонім

    Чи то самодурство Симчишина, чи то безтолковість Калашніка...

    Підозрюю назвуть той парк парком Свободи. Не тим ви займаєтеся, хлопці, не для того вас обирали.
  • Анонім

    Чи то самодурство Симчишина, чи то безтолковість Калашніка...

    Підозрюю назвуть той парк парком Свободи. Не тим ви займаєтеся, хлопці, не для того вас обирали.
  • Анонім

    Гарну справу роблять хлопці
  • Анонім

    Ідіотизм. Ще раз пожалів. що віддав свій голос за Свободу. Просто не було з кого обирати і вибрали з гімна безтолкового те що поменше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up