Поліцейська парковка: хмельницька влада зажадала пояснень від правоохоронців

Поліцейська парковка: хмельницька влада зажадала пояснень від правоохоронців
В Хмельницькій міській раді задумалися: скільки б заробити, якби міську землю не віддали в постійне користування Нацполіції. Та заворушилися посадовці надто пізно. Повернути землю вони уже не в силі.

Поліцейській парковці на Зарічанській сміло можна дати титул найвідомішої автостоянки в Хмельницькому. Спочатку цю тему в мережі підняв місцевий блогер. Його допис став популярним та активно обговорюється у Фейсбук. Для того, щоб роз’яснити ситуацію, поліція скликала брифінг. Там журналістам розповіли про те, як вирішили віддати інвестору більшість паркомісць та інші деталі. Та, як бачимо, заспокійливі пояснення не дали бажаного ефекту.

До питання парковки долучилися й інші громадські активісти і тема набула чималого розголосу. І лише після цього в міській раді вирішили поцікавитися тим, як використовують землю, яку вона ще за Мельника віддала в користування тодішньому УМВС в постійне користування.

 - По питанню парковки на Зарічанській радилися з юристами, управлінням земельних ресурсів. Усі необхідні документи на початок будівництва в правоохоронців є. Перевірити те, чи дотримуються їх вимог може архітектурно-будівельна інспекція області. В лютому таку перевірку вони проводили та порушень не встановили. Але якщо в громадськості є якісь застереження, то правильно було б зробити це ще раз.

Відео дня

За словами посадовця, міська рада не може вплинути на правові відносини між поліцією та інвестором та розподіл місць на парковці. Та все таки в міськраді зажадали пояснень від правоохоронців. На ім'я тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУ Національної поліції в Хмельницькій області Миколи Семенишина був надісланий лист. У ньому міська влада просить надати інформацію про те, як буде використовуватися дана автостоянка, кількість місць на ній.

Гіркий досвід діяльності попередників, схоже, навчив теперішню владу. У подальшому в міськраді планують змінити правила для будівництва на земельних ділянках для органів держвлади та комунальних підприємств. Їх планують зробити більш жорсткими саме для забудовників. Поки це все в процесі й над документальним оформленням правил працює робоча група. Тому говорити про те, що на безкоштовно виділеній для умовної прокуратури землі не з’явиться комерційна паркова із мінімумом місць для самих працівників структури поки зарано. 

Ще один цікавий факт. Андрій Бондаренко доручив управлінню земельних ресурсів прорахувати суму, на яку б міг поповнитися міський бюджет, якби дану земельну ділянку продали з аукціону. Та повернути час назад уже ніхто не зможе. Дізнавшись, скільки втратила міська скарбничка, депутати в майбутньому більш обачніше роздаватимуть землю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Как это не могут вернуть? Бред! А как же суд, прокуратура? Нецесообразное использование? Можно все, главное желание!
  • PAL

    Вот вам пример, как руководил вор-мельник. Как вы думаете, что он за это имел? Еще настораживает то, что землю вернуть нельзя. Все чин-чинарём. Мусора такие же граждане, как и все, и имеют такие же права  и не больше. А тут ещё такая халява.
  • Анонім

    Значить у майбутньому поліція не повинна більше просити землю під парковку. Їм дали землю, вони її за призначенням не використали. Нехай паркуються за містом. Але все таки плюс є. Прості громадяни зможуть паркуватись у місті, купивши місця на цій парковці. Може воно так і на краще.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up