Обласний воєнком прокоментував візит до хмельницької ІТ-компанії

Обласний воєнком прокоментував візит до хмельницької ІТ-компанії
Сергій Присяжнюк, військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату. Фото із архіву vsim.ua.
  • Візит людей з військкомату завершився для стажера «Web-Systems Solutions UA» проходженням медкомісії.

  • Керівник компанії Володимир Щиголь заявив, що його працівника забрали безпідставно і зірвали робочий процес.

  • Про візит людей у формі до офісу компанії розповів військовий комісар Сергій Присяжнюк.

“Забрали першого, хто трапився на очі”, - так керівник хмельницької ІТ-компанії «Web-Systems Solutions UA» описав візит до свого офісу людей з віськомату. Володимир Щиголь розповів, що шестеро у формі навідалися із списком призовників. Каже, коли ті дізнались, що вони вже тут не працюють, забрали на комісію стажера. Його ніби то перестріли в коридорі і навіть не запитали як звати.

Усе це трапилося вчора, 18 квітня. У Хмельницькому обласному військкоматі ситуацію відразу не коментували. Журналістам сказали зателефонувати сьогодні. То ж що каже про ситуацію із «Web-Systems Solutions UA» обласний воєнком:

- Дійсно, там були наші люди. Керівник даного підприємства ховає людей від призову. Ні один з його людей, які мають з’явитися згідно з указом президента на проходження комісії, не прийшли. Тому туди прийшли люди. На рахунок того, що людину забрали на комісію. Згідно з указом президента представники військового комісаріату прийшли на робоче місце людини, яка ховається і ухиляється, і забрали на комісію, - каже Сергій Присяжнюк. - Дії керівника підприємства абсолютно неправомірні. Він не має права брати людей, які не стоять на обліку і які не приписані. В мене є підозра, що ця людина працює в нього, але неоформлена. Ми звернемося до податкової, охорони праці і розберемося яким чином він працював. Якщо ця людина з другої області і вона стоїть в них на обліку, то в період призову, згідно з законом, вона не має права зніматися з обліку. Тому однозначно керівник підприємства заважає нам проводити призов і не виконує указ президента. Я дав завдання визначеним людям у цьому сьогодні розібратися.

Відео дня

Нагадаємо, за словами адвоката, законних підстав насильного переміщення особи до військкомату немає

“Забрали першого, хто трапився на очі”, - керівник хмельницької ІТ-компанії про те, як в армію забирають"

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Катя Попик

    Керівники таких "притонів" повинні платити штраф за кожного такого неприписаного і не оформленого
  • Катя Попик

    Це ж нечесно, чого одні мають платити податки і їм зараховується 1 день трудового стажу в місяць, (ФОП),а купеческі сраки повиписувались, шоб за газ менше платити, отримають субсидії, зарплати по 12 тис грн, і шей монетерезацію пільг в кінці року , бо паїв на одну сраку по 3 шт їм замало виявляється,нема чого тут ховатися..
  • Анонім

    це робиться для того, щоб люди шукали рішал, як тих двох поліцаїв.за гроші відкосити від армії це бізнес. гроші всі собі ж не лишали, відсотки йшли у військомат. от і вся математика.
  • Olha Lovina

    Важко якось коментувати відповідь Пана Комісара, оскільки жодної з обставин ситуації у своєму розслідуванні він не врахував. наприклад проігнорований факт, що шукали одних людей, а забрали першого, який трапився; що чоловіки у формах не представилися, не звурнулися до керівництва з проханням надати інформацію. Та, що тут казати, таке враження, що Пан Комісар або просто дав доручення, не вникаючи у суть, написати якусь відповідь або просто діяв за принципом "найкращий захист - це напад".

    Один у цій ситуації

    Olha Lovina reply Olha Lovina

    Один у цій ситуації позитивний момент, якби в комісаріаті найняли IT-рекрутера, це був би найефективніший працівник хаха
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up