Пам’ятник Небесній сотні у Хмельницькому існує лише на папері

Пам’ятник Небесній сотні у Хмельницькому існує лише на папері
Влада Хмельницького взяла на себе зобов’язання встановити у місті пам’ятник героям Небесної Сотні. Ще восени минулого року комісія затвердила остаточний варіант пам’ятника, але скульптуру досі не виготовили.

У жовтні 2014 року завершився конкурс з визначення переможця на кращий проект меморіалу на честь Небесної сотні. Найкращий варіант пам’ятника запропонували народний художник України Богдан Мазур та скульптор Роман Албул. Питання про місце побудови меморіального комплексу було вирішене одразу - це перехрестя вулиць Соборної та Героїв Майдану, де колись стояв пам’ятник Затонському. У жовтні 2015 року майстри внесли у пам’ятний знак декілька авторських змін, але загалом пам’ятник зберіг свій силует та основні символи.

З моменту затвердження остаточного проекту минуло вже 4 місяці, але меморіал досі не виготовили.

- Проект пам'ятника затвердили ще восени, після цього управління капітального будівництва мало заключити угоду з фірмою-підрядником щодо зведення скульптури. Але досі нема ні угод, ні грошей на це. Нам нічого не коментують, - каже автор проекту, скульптор Роман Албул.

Відео дня

В міській раді кажуть, що ніяких затримок нема, адже зараз проект пам’ятника допрацьовують у Києві, а згодом будуть виділені кошти на нього.

- Зараз проект виготовляється в Київському інституті, на наступній сесії міської ради ми плануємо виділити на нього кошти у сумі 1 мільйон гривень. Також кошти виділить і Фонд Миколи Мазура, - каже заступник міського голови Андрій Бондаренко.

За його словами, як тільки буде виготовлений проект та виділені кошти, управління капітального будівництва укладе угоду з фірмою-підрядником, яка і виконуватиме роботи по встановленню меморіалу Небесній сотні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up