Переселенців перевірятимуть на отримання неправомірної допомоги, — Мінреінтеграції

Переселенців перевірятимуть на отримання неправомірної допомоги, — Мінреінтеграції

Відтепер перевірки для внутрішньо переміщених проходитимуть по новому. 

Держава й надалі виплачуватиме грошову допомогу людям, котрі через війну вимушено залишили свої будинки, але тепер перевірятимуть їх по іншому. В Україні змінили алгоритм перевірок внутрішніх переселенців. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Віцепрем'єр-міністер Ірини Верещук зазначає, що тепер перевірятимуть переселенців лише за підозри на неправомірне отримання допомоги.

— Ми не можемо допустити жодної дискримінації внутрішніх переселенців. Людей повинні попереджати. Вони не зобов'язані цілодобово перебувати вдома лише для того, щоб не втратити грошову допомогу від держави, яка їм дуже потрібна. Перевірки повинні здійснюватися лише за підозри на неправомірне отримання допомоги, — пояснює Верещук.

Відео дня

У Мінреінтеграції пояснюють, що територіальні органи соціальних служб повинні попереджати переселенців про майбутній візит. Також під час відвідин вони мають скласти акт та повідомити людину про необхідність впродовж 10 днів відвідати орган соцзахисту населення та пройти ідентифікацію.

— І лише у разі неявки переселенцям можуть скасувати статус ВПО та припинити передбачені для них виплати, — зазначили в Міністерстві.

Також у відомстві нагадали, що позбутися статусу ВПО можна за таких умов:

Які виплати передбачені переселенцям 

Нагадаємо, державна фінансова допомога виплачується автоматично, а розмір виплат складає:

На соцдопомогу можуть розраховувати такі категорії громадян:

Додамо, що кількість ВПО у порівнянні з минулим роком знизилася майже у 12 разів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач38

    Треба не перевіряти,а просто давати харчі. І не тільки біженцям, але й місцевим, яких багато роботи. Але в нас гонять пароплавами мільйонами тон в Африку збіжжя, а свої виживайте як хочете.

keyboard_arrow_up