Перший день війни для хмельничан: пригадуємо новини за 24.02.2022

Перший день війни для хмельничан: пригадуємо новини за 24.02.2022
  • Шок, паніка, страх - таким було життя у перший день вторгнення.
  • Нагадати той день допоможуть новини.
  • Далі до вашої уваги найголовніше з того, що публікувалося на сайті vsim.ua 24.02.2022.

Про ймовірне вторгнення говорили, хтось попереджав про її неминучість, просив готуватися… Але всеодно 24 лютого для всіх стало шоковим днем - днем, який змінив все на “до” і “після”. Оте “після” ще не завершилося. Закінчиться воно перемогою.

У річницю вторгнення всі пригадують те, яким було їхнє 24 лютого 2022 року. Для вас ми підготували новини, які в той день ми публікували для вас. Переглядайте та пригадуйте чим жив Хмельницький та область у перший день “після”.

Перша новина, яку ми опублікували саме 24 лютого - про оголошення воєнного стану, про що повідомив Володимир Зеленський. Ось що тоді говорив президент України:

Відео дня

 

 

Школи та садочки Хмельницького та громади перевели на дистанційний режим роботи.

Хмельницьку область почали обстрілювати з першого дня війни. Спочатку головною ціллю для росіян був військовий аеродром в Старокостянтинові.

 - Було обстріляно аеродром, пошкоджено злітну смугу і склад паливно-мастильних матеріалів. Також горить склад боєприпасів», – повідомив керівник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко.

Пізніше Сергій Гамалій (голова Хмельницької ОВА) повідомив, що пошкодження незначні.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин звернувся до мешканців громади через соцмережі. Закликав зберігати спокій та повідомив, що ситуація контрольована. З часом ця фраза стала мемом та часом використовувалася як жарт. Але на початку війни вона дещо заспокоювала.

З перших днів війни в Україні почали зводитися блокпости. Виникали вони часто хаотично та неконтрольовано. Це сильно ускладнювало рух транспорту. Особливо для тих, хто тікав від війни. 

У Хмельницькому почали готувати пункти видачі води.

Черги, черги і ще раз черги. Хмельничани скуповували продукти, ліки, знімали готівку й заправляли авто. За всім цим стояли в у величезних чергах. Все це бачив та описав наш журналіст в репортажі - Що відбувається на вулицях Хмельницького.

Через величезні черги пізніше АЗС ввели обмеження на продаж пального на одне авто.

Хліб з полиць розмели швидко. Часто купували по 5-10 буханок на руки. Аби забезпечити ним місто, “Хмельницькхліб” збільшив виробництво.

А ще черги були до військоматів. Хмельничани активно записувалися в тероборону.

Ще одна черга - здати кров. Центри переливання не справлялися із тим потоком людей, який бажав допомогти.

Всі медзаклади в місті продовжували працювати.

НБУ відкрив спецрахунок для збору коштів на армію. Українці почали донатити на перемогу у великій війні, яка стала продовженням тієї, яка почалася 2014 року.

Громадський транспорт у Хмельницькому працював. А от в Шепетівці його роботу зупинили.

Через Хмельницький проїжджали тисячі людей, які тікали від війни. Їх почали приймати в кінотеатрі Шевченка, де згодом запрацював Штаб допомоги переселенцям.

Перший день війни і перші втрати. На території Херсонської області загинув Богдан Олексійчук був родом із села Тарасівка Кам’янець-Поділського району.

Такими були новини Хмельниччини за 24.02.2022. Хоча в інфопросторі тоді їх було значно більше. Велика частина із них - фейки, які нам закидали. Ми ж дотримувалися інформаційної гігієни та подавали вам лише перевірену інформацію. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Накапюк

    Ніякої паніки не було! Не брешіть
  • Людмила Чайка

    І що де ті освободітєлі  а Україна  була є і буде

keyboard_arrow_up