Петицію про заборону будівництва церкви на кладовищі по Кам’янецькій підписали 500 хмельничан

Петицію про заборону будівництва церкви на кладовищі по Кам’янецькій підписали 500 хмельничан

Заборонити будувати церкву Московського патріархату на старому кладовищі пропонує міській владі хмельничанка Ганна Мельник. Її петицію за три місця підписали 514 чоловік.

Історія із можливим будівництвом церкви біля кладовища тягнеться не перший рік. Версій можливого вирішення проблеми було чимало. Планувалося, що Храм Великомученика Дмитрія Солунського побудують за адресою вулиця Чехова, 48 як тільки назбирають грошей. На тому ж місці хотіли побудувати і католицьку споруду. Польська громада запевняє – капличка була тут й раніше, до того ж, на цвинтарі поховано багато католиків.

У лютому цього року на території кладовища відбулося перше зібрання. Присутні обговорювали заборону будь-якого будівництва там, де поховані люди. Католики вважають, що церкві тут просто не місце. Тим більше, коли вона московського патріархату. За декілька днів після зібрання на сайті ради з’явилося електронне звернення «Заборонити будувати церкву московського патріархату по вул. Кам'янецькій на старому кладовищі».

«Відмінити рішення Хмельницької міської ради, за яким надано дозвіл на це будівництво. Законодавчо закріпити межі цього кладовища із використанням даних архівів про захоронення на ньому мешканців міста та залученням до цього процесу громадськості. Заборонити "розчищати" та "зачищати" цю територію, після чого зникають хрести з могил та є неможливим знайти могили своїх рідних - що відбувається на протязі останніх декількох років. Вимагаємо шанувати це історичне місце заховання наших прабатьків», - вимагає авторка петиції Ганна Мельник.

Відео дня

Відповіді на звернення хмельничанки міська влада ще не надала.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Олько дьяволы поддерживают московский патриархат.

    Анонім reply PAL

    PAL, вас дійсно дуже шкода. Лікуватись вам потрібно, доки хвороба ще більше не прогресувала.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up