Під пам’ятною дошкою на місці єврейського гетто намалювали свастику. Що відомо

Під пам’ятною дошкою на місці єврейського гетто намалювали свастику. Що відомо
Фото - zmina
  • У Хмельницькому розмалювали свастиками пам’ятку, встановлену на місці єврейського гетто.

Два знаки-свастики невідомі нанесли трафаретом під пам’ятною дошкою, яка була встановлена на місці єврейського гетто. До слова, єврейська громада вже звернулась до поліції та СБУ. Про це інформує інтернет-видання «ZMINA», посилаючись на  голову правління Хмельницької іудейської релігійної громади Ігоря Ратушного.

За його словами, інцидент організований, адже свастики нанесли за допомогою заготовлених заздалегідь трафаретів: на них також містяться написи. Щоправда, їх прочитати неможливо, адже фарба "попливла".

Нагадаємо, для вшанування євреїв Хмельницька міськрада спільно з благодійним фондом “Хесед Бешт” відкрила на місці проскурівського єврейського гетто меморіальний знак в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Свастики на стіні помітили через кілька тижнів після встановлення.

Відео дня

Як інформує видання, посилаючись на керівника Групи моніторингу дотримання прав національних меншин В’ячеслава Ліхачова, минулого разу аналогічний інцидент трапився у Хмельницькому у 2014-му році. Тоді пам’ятник євреям – жертвам Проскурівського погрому теж розмалювали свастиками. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іван Косин

    Хтось спецом відволікае народ від мародерства.і травят людей?
  • Хуан Матус

    2014 - год государственного переворота в Украине.

    2020 - год переизбрания в Хмельницком сами-знаете-кого.

    Я ни на что не намекаю, но...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up