Перший день “Respublica” буде безкоштовним. Які ще таємниці відкрили організатори

Перший день “Respublica” буде безкоштовним. Які ще таємниці відкрили організатори
Фото 20minut.ua
  • Три дні і три сцени. Вже за два тижні з 31 серпня по 2 вересня у Хмельницькому відгримить масштабний фестиваль “Respublica”.
  • У перший день вхід на фест буде безкоштовним і безалкогольним.
  • Що ще цікавого підготували організатори, дізнавались журналісти vsim.ua.

Фестиваль “Respublica” 7 років проводився у Кам’янці-Подільському. Щороку кам’янецька фортеця збирала тисячі відвідувачів і десятки відомих артистів. За даними організаторів, на триденний фест приїжджало до 10 тисяч туристів. Після минулорічної “Respublica” організатор фестивалю Андрій Зоін заявив, що вона буде останньою. Та через деякий час оприлюднив інформацію, що фест переїжджає до Хмельницького. Масштабне дійство вирішили проводити в обласному центрі, а в Кам’янці залишили лише маленьке сімейне свято. Про те, чому фестиваль перенесли Андрій Зоін ще у квітні розповідав журналістам vsim.ua.

- Місце вирішили змінити давно і причин багато. Головна причина - територія фортеці обмежена, і не дозволяє фестивалю рости і збільшувати кількість відвідувачів. А це гальмує ріст фестивалю. Друга причина - відсутність нормальної логістики до Кам’янця. Тільки два потяга в напрямку Кам’янця не здатні довезти всіх наших відвідувачів. Ми їздили на перемовини до поляка, який був головним по “Укрзалізниці” з цього проводу, але нічого не змінилось. Ми не можемо втрачати через це глядачів і тому знайшли інше місце.

Цього року улюблений фестиваль пройде вже 8 раз. Організатори очікують більше 5000 відвідувачів. Безліч відомих музикантів виступатимуть на трьох сценах на території міського пляжу у Молодіжному парку. Декілька таємниць триденного дійства відкрили і журналістам.

Відео дня

Про безкоштовний вхід

Перший день фестивалю буде безкоштовним. Так вирішили організатори спільно з міською радою. Мовляв, місто зацікавлене, аби таке масштабне дійство відбувалось саме тут. До того ж, з бюджету виділяють 160 тисяч гривень на фестиваль. За ці гроші частково покриють витрати на сцену та обладнання. Вхід на інші два дні “Respublica” будуть платними - по 250 гривень за день.

За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, вони також завезуть 10 біотуалетів та забезпечать територію баками для сміття. Обслуговувати їх будуть за кошти з міської казни.

Про наметове містечко

В центрі Молодіжного парку організують наметове містечко. Там розмістять близько 400 наметів. Організатор фестивалю Андрій Зоін каже, що частину людей поселятимуть у готелях та хостелах міста. До того ж, якщо буде більше бажаючих жити у наметах, то вони обіцяють доставити їх на території пляжу.

Про фудкорт

У перший день на “Respublica” алкоголю не буде. Організатор зони фудкорту Андрій Щербицький сказав, що так вирішили у міській раді. Продавати і пити спиртне дозволять у другий та третій день фестивалю. На всій території Молодіжного парку розмістяться палатки та кіоски з їжею та напоями. Буде багато хмельницьких рестораторів, а також закладів з інших міст. Як і на інших фестивалях, відвідувачам заборонять приносити з собою алкоголь, а також будь-яку скляну тару.

Про сортування сміття

На території фестивалю встановлять спеціальні баки для сортування сміття. Туди відвідувачі зможуть викинути як пластикові стаканчики, так і скляні пляшки та побутові відходи. Крім цього, на вході кожному відвідувачу будуть видавати сміттєвий пакет. Якщо людина збере після себе непотріб, то їй потім за це дадуть гроші. Щоправда, яка це буде сума, поки не кажуть.

Про арт-об’єкти

“Respublica” відома тим, що після кожного фестивалю з’являється декілька нових муралів. Для цього шукають занедбані або “сірі” будівлі. Вже взялись за стіну в кінці Молодіжного парку. Роботи над розписом стін тривають і у літньому кінотеатрі в парку Чекмана. В планах - ще 3-4 об’єкти. Стару будівлю на Грушевського, де знаходиться управління торгівлі, хочуть “зістарити” ще на 300 років. Крім того, планують розмалювати велику стіну неподалік школи № 25 та декілька електропідстанцій.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up