Побиття АТОвця у Хмельницькому: потерпілий назвав причину

Побиття АТОвця у Хмельницькому: потерпілий назвав причину
  • Конфлікт спалахнув між ветераном війни на Сході та проросійським блогером “Квадратом”.

  • Побитий військовий вперше з’явився у судді.

  • Він розповів про причини резонансної сутички.

Вкотре під стінами Хмельницького міськрайонного суду зібралися десятки активістів. Всі з нетерпінням чекали на приїзд блогера Артура Сороченка, який в липні цього року побив ветерана російсько-української війни. Нагадаємо, резонансна подія тоді обурила тисячі людей по всій Україні. А одіозного “кримінального авторитета” правоохоронці знайшли аж у Миколаєві. 

Згодом у Хмельницькому йому обирали запобіжний захід. З того моменту громадськість пильно слідкує за справою. Кожне засідання проходить бурхливо. То Сороченка обливають сечею, то фарбою. Попередній приїзд мешканця Бердичева до нашого міста завершився сутичками під стінами міськрайонного суду. Активісти розпилювали газ та кинули вибухові пакети. Щоб  пропустити авто Сороченка, поліцейські навіть влаштували живий коридор. 

Сьогодні, 3 грудня, мало відбутися чергове засідання по резонансній справі. Всі підходи до суду охороняли. Однак “Квадрат” до міськрайонного не приїхав. Натомість вперше у суді з'явився потерпілий по справі Володимир Баула. Колишній боєць 130-го рівненського окремого розвідувального батальйону перед початком засідання поводив себе спокійно та стримано. В той час, коли активісти спілкувалися з адвокатом Сороченка, він просто мовчав. 

Відео дня

Згодом у судову залу зайшов суддя Олександр Трембач. Він повідомив, що потерпілий не приїде і підтримав клопотання про перенесення розгляду, яке надійшло від адвоката Артура Сороченка, Анатолія Стасишина. Останній повідомив, що його підзахисний перебуває наразі на стаціонарному лікуванні у туберкульозному диспансері. В підтвердження надав довідку із медзакладу. Чергове засідання призначили на 24 грудня. 

За межами судової зали журналістам вдалося поспілкуватися із потерпілим Володимиром Баулою. Чоловік розповів, що стало причиною конфлікту. За словами АТОвця, удар в обличчя він отримав через перстень із символікою України. 

Чоловік додав, що Артур Сороченко жодного разу не просив у нього пробачення. Хоча блогер неодноразово на цьому наголошував. Також зазначив, що розраховує на справедливе покарання, згідно із законом України. Володимир Баула пообіцяв надалі не пропускати судові засідання. Відсутність на попередніх, пояснив хворобою.

До слова, сьогодні не обійшлося без конфліктів між представника “Феніксу” та захистом Сороченка. Адвокат блогера згадав голові організації Віктору Бурлику, що проти нього також відкрита кримінальна справа, яка далека до завершення. 

У свою чергу Віктор Бурлик зазначив, що відповідати за свої переконання готовий. А справу проти нього відкрили через громадську діяльність. 

Детальніше про це у відео.

Нагадаємо, що "справа Артура Сороченка" тягнеться з літа. Тоді соцмережі облетіло скандальне відео на якому з’ясовували стосунки двоє чоловіків. Один із них говорив, що воює проти Росії. Інший заперечував конфлікт із сусідньою державою і говорив, що «Росія з нами не воює». Зрештою суперечка перейшла у фізичну площину. І проросійськи налаштований чоловік почав бити свого опонента. Той не захищався і на удари не відповідав. За роликом було зрозуміло, що дія відбувалася на вулиці Свободи неподалік клубу «СВ». Детальніше про це читайте в матеріалі Правоохоронці з’ясовують, чи дійсно у Хмельницькому побили бійця ООС (ВІДЕО).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олекса Шумейко

    Щось тут вати не було чути шість років, а  тут починає вилазити з щілин як таракани. ,
  • Hikola

    Это ему не Донбассе грабить гражданских,сдесь как мужик обосрался.
  • Valik

    Щось Бурлик і гопкомпанія потроху здуваються, залучили хворого на комплекс наполеона недоблогера Попика, а раптом той зарішає і ситуацію "розрулить".
  • Ivs Idits

    без коментарів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up