Побиття школярів із СЗОШ №1: справа дійшла до суду зі значними порушеннями

Побиття школярів із СЗОШ №1: справа дійшла до суду зі значними порушеннями
На фото в центрі Костянтин Костюк
  • Потерпілі не отримали повісток до суду. 
  • Про розгляд справи дізналися із судового реєстру. 
  • А маму Поліщука Максима слідчий допитав, як потерпілу.
  • Деталі резонансної справи, дізнавайтеся у матеріалі.

Навесні Хмельницький сколихнула резонансна подія, розгляд якої тягнеться досі. Тоді, 3 квітня, жорстоко побили підлітків із СЗОШ №1. За даними слідства, зробив це хмельницький бізнесмен, 48-річний Костянтин Костюк. Зламаними носами та струсом мозку він нібито “покарав” однокласників свого сина за те, що ті приспустили колесо на авто молодшого Костюка. 17-річні юнаки потрапили до лікарні, а правоохоронці відкрили кримінальну справу.

З того часу минуло 5 місяців. Хлопці закінчили школу. Їх доля складається по-різному. Максим Поліщук знайшов себе у прикордонній академії. Він успішно склав іспити і вступив туди на факультет іноземних мов. Сьогодні він отримав погони та зелений берет. А 7 вересня складе присягу на вірність Україні. 

Мілад Масуді також вступив до ВУЗу. Однак від побиття до кінця ще не оговтався. Наразі він перебуває на реабілітації у Польщі. Звідки планує повернутися наприкінці вересня. 

Відео дня

Поки рани хлопців гоїлися - ішло слідство. Матеріали було направлено до суду. І сьогодні, 2 вересня, у Хмельницькому міськрайонному суді відбулося підготовче засідання по справі. Прийшли на нього батьки потерпілих, з’явився і обвинувачений Костянтин Костюк. 

З журналістами він категорично відмовився спілкуватися. На питання: “Чи визнає він свою провину?”, -  відповів: “Все вирішить суд”. В залі поводив себе спокійно, спілкувався з адвокатом і все засідання жував жуйку. 

Хоча самого слухання справи по суті так і не було. Його довелося перенести через порушення під час досудового слідства. Як з’ясувалося сьогодні у судовій залі, потерпілі по справі навіть не отримали повістки до суду. Про розгляд вони дізналися із судового реєстру. Про це журналістам розповіли батьки Мілада Масуді.

За словами адвоката потерпілого Масуді, слідство всіляко перешкоджало йому ознайомитися із матеріалами справи. Слідчий то був на лікарняному, то відразу з нього йшов у відпустку. Згодом його взагалі замінили на іншого правоохоронця. Під час слідства матір Максима Поліщука допитали, як потерпілу. А законними представниками слідчий вказав адвокатів, хоча згідно закону, ними є батьки. 

  • Мені матеріали, які направляли до суду не показали, жодної постанови я не бачив. Слідчий зазначив, що адвокату потерпілих це не обов’язково. Я написав скаргу. Поки її розглядали, матеріали справи було вже доправлено до суду. Якби я бачив такі кричущі порушення, то вказав би на них слідчому, - пояснив адвокат Олег Рохов.

Суддя Олег Антонюк запитав у прокурора, як так вийшло. Однак той відповісти не міг, бо сам лише отримав справу незадовго до розгляду.  І з деталями ознайомитися не встиг. Раніше справу вів інший прокурор. 

Через значні процесуальні порушення суддя ухвалив рішення перенести справу на два дні. По суті її розглянуть в четвер, 4 вересня. За цей час мають виправити всі неточності. 

Нагадаємо, що Костянтина Костюка звинувачують в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень. Таку кваліфікацію визнали після ряду медичних експертиз, які проводили у лікарні та на судово-медичній експертизі у спецзакладі. Якщо провину Костюка доведуть, йому загрожують виправні роботи, штраф або арешт на строк до 6 місяців.

За тим, що відбуватиметься у суді 4 вересня, будуть стежити журналісти vsim.ua. За оновленнями слідкуйте на нашому сайті. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валерій

    Сльози туманять очі, який резонанс)
  • Мастер Автополив

    Якесь кривосуддя по москальскі? Чи ні?
  • Богдана Мельник

    Може 2 вересня ,а не серпня???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up