Як розвивається скандальна історія про побиття підлітків з СЗОШ №1

Як розвивається скандальна історія про побиття підлітків з СЗОШ №1
  • Минулого тижня Хмельницький сколихнула звістка про побиття 16-річних підлітків.
  • Наразі хлопців виписали з лікарні, а поліція та освітяни займаються власними розслідуваннями.
  • Батьки кажуть, що Костянтин Костюк намагається на них тиснути.

Історія з побиттям 16-річних школярів із СЗОШ №1 набирає обертів. Батьки потерпілих говорять, що 48-річний бізнесмен Костянтин Костюк намагається тиснути на них. Чоловік нібито, визнає свою провину, але вибачатися перед юнаками не хоче. Заяву із правоохоронних органів на Максима він не забрав. Тому в поліції по даній справі відкрито аж три провадження. Як розвиваються події та що говорять освітяни і поліція, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Хлопців виписали з лікарні

В п’ятницю, 12 квітня, Максима Поліщука та Мілада Масуді виписали з лікарні. А сьогодні Максим вперше після побиття пішов до школи. Батьки одинадцятикласника говорять, що хлопець жодних претензій до молодшого Костюка не має, тому пообіцяв рідним, що атмосфера в класі буде дружелюбною, принаймні з його боку. Мілад поки до навчання не повернувся, хлопець відновлюється вдома.

  • Минули вихідні і Максим вже почуває себе краще. Сьогодні наполіг на тому, щоб піти до школи. Хоча ми і не хотіли пускати. За день до виписки йому стало погано. В четвер зранку його нудило та паморочилася голова. Я підійшов до лікаря, розповів, але він сказав, що це нормально і Максима виписали. Також говорив, що його били в пах, але лікар сказав, що травм немає.

    Відео дня
    /li>

Після виписки родина Поліщуків відправила Максима на обстеження в приватний заклад. Хлопець пройшов огляд уролога та відвідав стоматолога. Після побиття Максим має два зламані зуба. Тому на хлопця чекає ще не один візит до зубного лікаря.

  • Завтра клас Максима їде на навчання десь на полігон, в них там військові збори. А сина в цей час ми заберемо в лікарню. Йому потрібно відновити зуби. Також хочемо пройти комплексне обстеження, бо в державній лікарні нам такого не робили,- розповів батько хлопця.

"Це не справа батьків та журналістів"

Після загальношкільних зборів, які відбулися на початку минулого тижня, до Максима та Мілада приходили в лікарню вчителі та однокласники. Батьки Максима говорять, що ставлення до ситуації після зборів змінилося.

  • Раніше, я так думаю, дітей хтось накрутив чи залякав. А зараз вони спілкуються з Максимом по телефону, предачки йому в лікарню носили і в нас цікавилися його станом. Вчитель англійської мови була в Максима, директор дзвонила та цікавилася як Максим себе почуває. Пообіцяла, що допоможе дітям адаптуватися після побиття в навчальному процесі. Казала, що Максиму та Міладу безкоштовно нададуть репетиторів, які підготують хлопців до ЗНО. У нас жодних претензій до школи не має. Єдине, що ми не можемо пробачити завуча, яка намагалася “зам’яти” справу і підбивала дітей говорити, що вони побилися між собою. Наскільки я знаю, вона вже отримала за це догану від директора, - розповів тато Максима.

В дирекції школи говорять, що всі необхідні бесіди зі школярами провели. З ними працював психолог та проводилися тренінги проти булінгу. Про результати внутрішнього шкільного розслідування, директор не захотіла розповідати журналістам.  

  • Догани членам адміністрації - це не справа батьків і не справа журналістів. Діти вже вийшли на навчання, все нормально, продовжується навчальний процес, вони готуються до ЗНО. У нас проходило багато заходів по цьому питанню, все висвітлено в новинах. Я не попугай, щоб так багато разів все це повторювати, - зазначила директор СЗОШ №1 Олена Броварська.

В Департаменті освіти говорять, що ведуть власне розслідування інциденту в СЗОШ №1. Завтра спливає його останній день. Тому результати перевірки будуть відомі за кілька днів

  • Перша школа у нас автономний заклад. Тому внутрішньо директор має право давати догани своїм працівникам. Ми можемо вводити санкції лише відносно директора. Зараз ми ведемо власне розслідування, завтра його останній день, - розповіла заступник директора департаменту освіти і науки ХМР, Світлана Губай.

Що кажуть в поліції

Максим та Мілад мають пройти судово-медичну експертизу, де фахівці визначать ступінь тяжкості нанесених їм травм. Тобто легкі тілесні ушкодження можуть перекваліфікувати на більш сувору статтю.

  • Ми ще не були на експертизі. Нам поки лише зателефонував слідчий, показався, що він такий є. Він минулого тижня був на лікарняному, а зараз не може зустрітися з нами через сімейні обставини, тому поки чекаємо. Слідчий має взяти медичну картку Максима та по ній надати висновок. Ми вже найняли адвоката. Він контролює процес, - розповів Дмитро.

В поліції говорять, що розслідування справи триває. Наразі по даному факту відкрито відразу три кримінальні провадження.

  • Станом на сьогодні поліція вже опитала всіх свідків події. Також призначили судово-медичні експертизи, щоб встановити якого ступеня тяжкості були нанесені травми всім учасникам, - розповіла речник міського відділу поліції Людмила Берестовська.

“Вийшов на нас через знайомих”

Протягом минулого тижня з батьками Максима зв’язувався і Костянтин Костюк. Дмитро розповідає, що зустріч відбулася на нейтральній території. Так, як Поліщуки не мали бажання спілкуватися з “кривдником” їхнього сина після інциденту в лікарні, Костянтин Костюк домовився про зустріч з родиною через знайомих.

  • Він вийшов на нас через знайомих наших знайомих. Тому я погодився на розмову. Він приїхав із якимось чоловіком. Я також пішов з татом Мілада. Наша вимога була простою. Ми хотіли вибачень. Щоб він пішов в школу і перепросив у наших хлопців і в тих дітей, на чиїх очах все це трапилося. Але він сказав, що цього не робитиме. Бо такими діями принизить себе і свою дитину. А те, що він принижував наших дітей, то це нічого, - зазначив Дмитро Поліщук.

З Костянтином Костюком журналістам vsim.ua не вдалося зв’язатися. Чоловік не відповідає на дзвінки. Ми продовжуємо слідкувати за даною справою, тож стежте за оновленнями на нашому сайті.

Читайте також: Побиття школярів у Хмельницькому: що кажуть вчителі, батьки та поліція

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Светлана

    Молодец, что постоял за своего ребенка.
    Конечно, и проблем заработал не мало.
    Родителям обидчиков наплевать, что их дети обижали чужого ребёнка, а за своих обидно.
    Надо было воспитывать не быдло у, а по добрее быть к другим.

    Віктор Степанов reply Светлана

    Мда, обидели "ребенка" - спустили шину автомобиля, за  руль которого он не имел права садиться. По факту: "ребенок" не пострадал, машина не пострадала, папа не пострадал; есть уголовное дело по факту нанесения повреждений средней тяжести двум подросткам. Придется отвечать по закону... Как минимум компенсировать ущерб, нанесенный их здоровью. А так, папа - "молодец", 100%.
  • Анонім

    Хто хто на менти і адвокати виграють. подоять та й замнуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up