Побиття військового в соборі: відео перевірять експерти

Побиття військового в соборі: відео перевірять експерти
  • Відео інциденту в соборі може бути змонтованим. Так вважає адвокат Слободяна.
  • Розповідаємо детальніше, а також про те, що відбувалось на останньому засіданні по справі.

Судовий розгляд у справі побиття військового продовжується. Сьогодні, 29 листопада, пройшло чергове засідання. На ньому побувала журналістка vsim ua. Розповідаємо деталі. 

Колишнього іподиякона Ігоря Слободяна обвинувачують у тому, що він наніс військовому Артуру Ананьєву тілесні ушкодження. 

Ще раз коротко нагадаємо про всі події, які відбувались раніше. Сутичка сталася 2 квітня у соборі на Володимирській, який тоді ще підпорядковувався УПЦ. Ананьєв у військовій формі прийшов до храму, де саме відбувалась служба. 

Відео дня

Мережею розлетілось відео, як в приміщенні собору відбувається штовханина. А далі видно, як Ігор Слободян кидається на військового і б’є ногами. Згодом чоловіка відтісняють до стіни й тримають кілька людей, а тоді - виводять у передпокій. 

Далі можна помітити з відео, як Артур Ананьєв падає на підлогу, а Слободян сідає на нього, заважаючи піднятись тому на ноги. Згодом потерпілого відпускають. 

Отож, з квітня Ігор Слободян - обвинувачений. Йому обрали запобіжний захід - особисте зобов’язання. Справу розглядають у Хмельницькому міськрайонному суді. Раніше заслухали свідків події, зокрема й прихожанку собору. 

Наразі завершилось ще одне судове засідання. На ньому були присутні Слободян із адвокатом й сторона потерпілого. Сам Ананьєв не з’явився.  Його представники повідомили, що той несе службу в лавах ЗСУ. 

Свідків цього разу не слухали. Натомість ще раз показали відео інциденту, на якому був зафіксований момент побиття. За словами прокурора, ролик був долучений до матеріалів справи. Мовляв, попередньо зробили огляд Телеграм-каналу, який його опублікував, а тоді завантажили на диск й продемонстрували в суді. 

Додамо, що сам Слободян на суді ніяк не коментував відео того дня. Натомість його захисник припустив, що ролик може бути змонтованим.

-  Прокурор видає бажане за дійсне. На цьому відео, що я бачу - удару не було. Я не бачу факту завдання Ананьєву тілесного ушкодження, - прокоментував адвокат Слободяна. 

Також захисник обвинуваченого наполіг на фото-технічному дослідженні опублікованих в мережі відео. Планують залучити й експерта, який підтвердить чи спростує справжність відео. Аби далі встановити, чи був факт побиття. 

Наступне судове засідання призначили на 21 грудня, на якому і планують заслухати експерта, аби покадрово проаналізувати відео із соцмереж. 

Читайте також:

“Він зламав мені ребро”: у Хмельницькому побили волонтерку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Читач86

    Що хотіти від церкви братів стефанчуків, вона їх вивчила на" прохфесорів, в люди вивела". Тато з мамою за ту церкву "топлять" Кругова порука. Нема правди і не буде, а була надія ...
  • Елена Адамович

    Прекрасний адвокат диявола
  • Наталия Жерко

    100% продажни тварюки ,прийшло би у мичеть голову видираали,ще паплюжи форму вийськового на передову,артистив
  • Nadiya Artyukh

    Катівня в Бородянці у церкві організована попом упц мп теж змонтована??? Чи змонтоване російське громадянство Онуфрія? ...— геть з України московський пархат!!!

keyboard_arrow_up