Працівники фсб намагались завербувати двох хмельничан

Працівники фсб намагались завербувати двох хмельничан
Фото ілюстративне

Ворожі спецслужби провели детальний допит чоловікам, коли ті поверталися із заробітків додому.

Двоє жителів Хмельниччини до 2014 року працювали на одному із стратегічних підприємств області. Після звільнення вони періодично виїжджали до рф на заробітки.

Після 24 лютого хмельничани одразу ж вирішили повернутись додому. Та при перетині кордону їх зупинили представники ворожої спецслужби.

 — Під час проходження митного контролю працівники фсб «запросили» обох чоловіків на «бесіду» в окрему кімнату, де по черзі з ними розмовляли. Російські спецслужби особливо цікавили місце проходження військової служби, наявність зв'язків у правоохоронних органах та ЗСУ, — повідомляють в СБУ

Відео дня

фсб-шники влаштували справжній допит. Розпитували щодо попереднього місця роботи: розташування, система охорони, види продукції, що виготовляє підприємство, найменування, експортування до інших країн тощо. Особливий інтерес виявляли до інформації чи мають хмельничани дані про зв'язки із діючими співробітниками підприємства, які володіють конфіденційною інформацією.

— Після повернення чоловіків до України співробітники СБУ з'ясували подробиці спілкування на кордоні, та про те, що дій на шкоду Україні за завданням росіян не вчиняли, — додають правоохоронці. 

В СБУ наголошують, що співпраця з ворожими спецслужбами є злочином проти національної безпеки. В умовах воєнного стану за державну зраду саджають до в'язниці на строк від п’ятнадцять років або дають довічне ув'язнення, з конфіскацію майна.

Разом з тим, якщо громадянин не виконував злочинного завдання проти України і добровільно повідомив органи державної влади про факти залучення до конфіденційного співробітництва із ворогом – він звільняється від кримінальної відповідальності.

— Тому, як тільки Ви зрозуміли, що стали об’єктом вербувального впливу ворожої спецслужби — негайно звертаєтесь до Служби безпеки України — закликають у відомстві. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач79

    Нехай Фаріон пов'яжуть і таких як вона. Задовбала комуністка. Мало хто скільки шкоди Україні зробив. Не роблячи нічого корисного тільки провокували рашистів і вносили розбрат в Україні, скоріш всього по їх же замовленню.

keyboard_arrow_up