Про подвиги хмельницьких танкістів знімають документальний фільм (АНОНС)

Про подвиги хмельницьких танкістів знімають документальний фільм (АНОНС)
Скрін з відеоанонсу
  • Стрічку назвали "Лицарі Залізної бригади". 

  • Зйомки вже розпочалися, а перед цим знімальна бригада розбила символічну тарілку. 

Бойові підрозділи, які дислокуються в Хмельницькій області під час війни продемонстрували свою міць на всю Україну та за її межі. Одними із таких є бійці 3-ї окремої Залізної танкової бригади. 

Нагадаємо, танкісти цієї бригади були одними з тих, хто брав участь у контрнаступі на Харківщині. Вони проривали оборону росіян через Байрак та Балаклію, визволяли містечка та села північно-західного регіону. Про них досі знімають сюжети іноземці. Захисники підрозділу вибивають окупантів з їхніх укріплень та розміновують територію просто під час наступу, ще й під ворожою артилерією. Крім того, вони допомагають місцевим на визволених територіях. 

Тож нещодавно про хмельницьких захисників вирішили зняти документальний фільм. Про це розповідають на сторінці підрозділу. 

Відео дня

— Героїчний бойовий шлях нашої частини буде зафіксовано в новому документальному фільмі "Лицарі Залізної бригади", зйомки якого розпочалися нещодавно, — йдеться в повідомленні. 

Скрін з відеоанонсу

За традицією зйомки кіно починаються з розбивання тарілки, де вказані імена творчої групи. Ця подія відбулася в батальйоні комбата з позивним "Удар", а честі розбити тарілку удостоївся командир танку Андрій Коваль.

Військові показали й анонс майбутнього фільму "Лицарі Залізної бригади":

 

Режисером стрічки є військовий — старший лейтенант Збройних Сил Олексій Гончарук. Він створив вже 16 фільмів про бригади ЗСУ. До того ж, є автором першого документального нарису про 3-тю танкову під назвою "Лицарі резерву". Фільм вийшов у 2021 році та розповідає про витоки створення з'єднання, про бойову підготовку резервістів та стрільби на полігоні.

Нарис “Лицарі резерву”:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up