Як окупанти мали вчити наших дітей: танкісти Залізної бригади знайшли підручники з історії росії на визволеній Харківщині

Як окупанти мали вчити наших дітей: танкісти Залізної бригади знайшли підручники з історії росії на визволеній Харківщині
Тут і далі фото зі сторінки 3-ї танкової Залізної бригади
  • Сотні новеньких, 2022 року випуску, підручників росіяни встигли завезти на окуповану Харківщину. 

  • Вони планували розпочали там навчальний рік і навчати дітей за своїми, переписаними москвою, програмами. 

  • Найбільше вражає підручник з історії. У них викривлено інформацію про революції, окупацію Криму, створення “лнр” та “днр” та роль росії, яка “виступає за стабільність і мир”. 

  • Ці підручники створили після 24 лютого і розвезли по школах на окупованих землях. 

Танкісти 3-ї окремої Залізної танкової бригади брали активну участь у визволенні Харківщини. Саме вони прорвали оборону рашистів через село Байрак, звільнення якого відкрило шлях до деокупації Балаклії, а також допомогли звільнити Ізюм та Куп'янськ. Танкісти спільно з іншими підрозділами взяли потужні укріплених районів ворога "москва" та "пітер"

В одній із шкіл на визволеній Харківщині тамтешні педагоги показали захисникам цікаву знахідку. Сотні найновітніших – 2022 року випуску – російських підручників та наочне приладдя завезли окупанти, які планували розпочати там «свій» навчальний рік і виховувати українських школярів за “московсько-феесбешними” програмами. Про це повідомляють на сторінці Залізної бригади. 

Підручники з історії росії

Особливо вразили танкістів новесенькі підручники з історії… росії. Вони 2022 року випуску, допущені до друку міністерством освіти рф. В них, згідно інформації на палітурці подано історію від 1946 року до початку ХІХ століття. Примітно, що підручників з історії України взагалі немає, тобто, окупанти збирались повністю загарбати собі українські землі. 

Відео дня

— Особливо красномовними є, звісно, підручники з «истории россии». Ідеологічна промивка мізків, якої зазнають діти в школах рф і яку планували «впарити» й нашій молоді, є цинічною і тотальною. Відверту кривду й політичну заангажованість у текстах їхні холуйські автори вже навіть не намагаються приховувати, — зазначають на сторінці бригади.

Наприклад, на сторінках підручника написано, що росія – це «крупнейшая мировая держава, активно выступающая за мир и стабильность на планете». Виявляється, «она проводит взвешенную миролюбивую внешнюю политику с учетом своих геополитических интересов».

Нагадаємо, підручники випустили цьогоріч, під час війни  –  вже після початку повномасштабної агресії рф проти України. У підручнику історії для випускних класів навіть встигли подати інформацію про визнання путіним у лютому 2022 року так званих «днр» і «лнр».

— Також там торочиться «побєдобєсна» канонада стосовно «воссоединения» Криму, відригується гнівне обурення щодо «свержения» «законно избранного» Януковича у 2014-му, ллються сльози про утиски в Україні «русского языка» і нав’язливо наголошується, що «в ответ в южных и восточных районах страны русскоязычное население выступило в защиту своих прав». Тобто йде повне ідеологічне виправдання розв'язаної проти українців війни! — пишуть танкісти. 

У “Суспільствознавстві” розповідають про норми міжнародного права

— А ось російський підручник «обществознание» по-блюзнірському сповіщає про необхідність дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права, начебто сама росія їх нахабно не порушує. Нібито вона не атакує цивільне населення й цивільні об’єкти, зокрема житлові квартали, — додають танкісти.

«Общєствознавці» пишуть про те, як важливо «соразмерять» ймовірні збитки цивільного населення з очікуваним воєнним результатом, «и если имеется вероятность больших потерь среди гражданского населения, военная операция должна быть отменена или отложена…»

— Реалії ж рашистського підходу до міжнародного гуманітарного права вже очевидні й жахливі: Буча, Маріуполь, Ізюм… Вовки давно скинули овечі шкури, проте «общєствознавці» та «історики» знову намагаються одягнути їх на нелюдів – бодай на сторінках навчальних книжок, — підсумовують на сторінці танкової бригади. 

Захисники сфотографували підручники та наочне приладдя, яке з росії завезли на Харківщину:

Нагадаємо, днями танкісти батальйону під командуванням офіцера з позивним "Алькут" зробили собі подарунок до Дня захисників та захисниць України. 14 жовтня вони влаштували полювання на орків. Десь на Донеччині екіпаж командира з позивним "Лісник" стрільбою із закритих позицій знищив скупчення варварів, які ховалися по хатах. Дивіться відео в матеріалі за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up