Проститутки, пожежа, демонтаж: чому кафе “Марися” не знесли

Проститутки, пожежа, демонтаж: чому кафе “Марися” не знесли
Кафе "Марися". Фото із архіву vsim.ua
  • Згоріле кафе на Вінницькому шосе мали забрати ще в березні.
  • Заклад, як кажуть в міськраді, функціонував незаконно.
  • Приміщення, де працювали проститутки, досі стоїть.
  • Власник виграв суд і рішення про демонтаж було скасоване.

Кафе “Марися” відоме багатьом тим, що тут організовували надання інтимних послуг. Притон три роки тому “накрили” і засудили трьох жінок. Їх визнали винним в сутенерстві. У січні приміщення кафе згоріло й після цього Хмельницька міськрада повідомила, що його потрібно знести. Мали це зробити до 30 березня. Але “Марися” досі непорушно стоїть.

Штрафували проституток

Неподалік входу до дендропарку “Поділля” розташоване кафе “Марися”. Зараз воно не працює. Раніше тут не лише їли та пили, а й надавали інтимні послуги.

Відео дня

У 2015-ому правоохоронці “накрили” трьох сутенерок, які організували тут притон. На них постійно працювало біля десяти дівчат. В основному вони приїжджали із сіл і райцентрів Хмельницької області. Знаходили їх через оголошення про роботу в газетах. Жили дівчата у підсобці.

За свої послуги брали з клієнтів 300-350 гривень. Частину з цієї суми віддавали сутенеркам. Не поділитися заробітком або втекти дівчата не могли. Роботодавці забрали у них документи. Також дівчат штрафували за прогули.

Поліція арештувала сутенерок і направила справи до суду. Усіх трьох жінок визнали винними. Їм дали від 3 до 3,5 років позбавлення волі. Але до в’язниці не відправили, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Після того фактів надання інтимних послуг і сутенерства в “Марисі” не фіксували. Про це vsim.ua повідомила речниця ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега.

Хотіли демонтувати згорілу “Марисю”

У січні 2018 року кафе “”Марися” згоріло. Через два тижні після нічної пожежі на сайті Хмельницької міськради з’явилася інформація, що заклад працював незаконно. Повідомили, що споруда, де воно розмістилося, була встановленна без будь-яких дозволів. Тому на виконкомі вирішили, що “Марисю” потрібно демонтувати.

Забрати кафе мали до 30 березня. Та в управління торгівлі, яке мало зайнятися організацією демонтажу, виникли проблеми. Виконати рішення виконкому міськради не могли через проблеми з електрикою. Від мережі не могли від’єднати кафе.

Виявляється, “Марися” - не МАФ

Приватне мале підприємство “Марися” було зареєстроване ще 8 лютого 1995 року. Основний вид діяльності, згідно даних сервісу YouControl, є “обслуговування напоями”. Керівником є Сергій Ільченко.

Дізнавшись про рішення виконкому міськради про демонтаж кафе, його власники подалися до суду. Свою незгоду аргументували тим, що “Марися” не є тимчасовою спорудою, а об’єктом нерухомості із фундаментом й підвальним приміщенням.

Підтвердженням права власності саме на нерухоме майно кафе-магазину “Марися” стала довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Її отримав Хмельницький окружний адміністративний суд, де розглядали справу. У рішенні суду від 4 червня йдеться, що площа “Марисі” становить 172,1 метра квадратних.

Спираючись на отриманні документи, суд прийняв рішення про задоволення позову зі сторони ПМП “Марися”. Тому приміщення демонтувати не будуть. Чи планують її відновлювати або ж відкривати на тому ж місці щось інше, поки невідомо. Власники на дзвінки не відповідають. Слідкуйте за оновленнями разом із vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • віталій

    прийшла голодна голота до влади .Забирають підприемства землі . Які накатані роками і нахаляву
  • Ольга Антосева

    Головне справедливість.....
  • Ігор Дударчук

    Перлина Поділля прямо якась
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up