Ракетна атака по Україні. Під обстрілом Київ та Харків, на Хмельниччині — спокійно

Ракетна атака по Україні. Під обстрілом Київ та Харків, на Хмельниччині — спокійно
  • Ракети летіли в напрямку Старокостянтинова, але змінили курс на столицю. 

  • В Києві загорілись автівки та пошкоджено житловий будинок, є постраждалі. 

  • В Харкові влучили в газопровід, зруйновано багатоповерхівку та приватний будинок, поранені діти. 

Під ранок 23 січня ворог знову завдав ракетного удару по Україні. Ще з ночі Повітряні Сили сповістили про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Вони були в повітряному просторі України о 6 ранку. Летіли в декілька хвиль. 

Спершу через Сумщину, Полтавщину, Черкащину та Вінниччину в напрямку Старокостянтинова. А згодом дві групи ракет змінили напрям і з Хмельниччини попрямували на Житомирщину, а звідти — на столицю. Хмельницьку область цього разу оминуло. Також були пуски ракет на Дніпропетровщину. 

Наслідки атаки

Київ

У Києві працювала ППО. Але є пошкодження та постраждалі. Внаслідок ракетного удару у Святошинському районі загорілись припарковані автомобілі, пошкоджено нежитловий будинок в Печерському районі та житловий дім в Солом’янському районі. Про це пише КМВА. 

Відео дня

За інформацією мера Києва Віталія Кличка, в Соломʼянському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна. Одна людина поранена. У Святошинському районі ще за однією адресою горить квартира. Внаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з 1 по 5 поверхи.

В квартирі, де пожежа, знайшли одну потерпілу. Станом на 8.20 ранку відомо про 9 потерпілих у столиці. Більшість із них в Соломʼянському районі, із мінно-вибуховими травмами. Шістьох людей госпіталізували, одному постраждалому, 13-річному хлопцю, медики надали допомогу на місці. Одна жінка загинула. 

У житловому будинку у Святошинському районі в одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету. Наразі відбувається евакуація людей з будинку.

Також, внаслідок обстрілу пошкоджено спортивний комплекс Укрзалізниці в Києві. Одну людину поранено. Наразі на місці працюють вибухотехники та ДСНС, інформують в перевізника. 

Харків

У Харкові пролунала серія вибухів. Окупанти били по району житлової та цивільної забудови. Внаслідок прильоту повністю зруйновано підʼїзд багатоквартирного будинку. Рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей. Також в одній з найпострадаліших частин Київського району немає світла, частково води. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов. 

Крім того, внаслідок ракетного удару зафіксовано 4 влучення в передмісті, повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов. 

Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. Двоє людей загинули. Госпіталізували 11 поранених, 2 жінки у важкому стані. 

В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють усі служби. Також ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо — двома ракетами С-300.

Дніпропетровська область

Ворог поцілив по Павлограду. В ОВА повідомили, що є постраждалі. Одна людина загинула. Ще одному чоловікові медики наразі надають усю необхідну допомогу. 

Головнокомадувач ЗСУ Валерій Залужнийпроінформував, що окупанти атакували Україну 41 ракетою:

  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської обл. – у напрямку Харківщини;
  • 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, рф.);
  • 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловської обл. – у напрямку Харківщини та Сумщини;
  • 12 балістичних ракет «Іскандер-М» (район пусків – Бєлгородська та Воронезька обл.)
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Белгородська область – рф).

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони знищено:

  • 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55;
  • 5 балістичних ракет «Іскандер-М»
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

Важливо, не всі ворожі ракети, що атакували по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Гена Гена

    Від уламків нікуди не дітися. Молодці хлопці ппо. Це не Хмельницький що все пропускають. Інваліди. Старкон знімаю шляпу- молодці.

keyboard_arrow_up