Релігійна громада на Ізяславщині покинула моспатріархат (ФОТО)

Релігійна громада на Ізяславщині покинула моспатріархат (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Володимира Ковальчука
  • Віряни проголосували за перехід на зборах.

  • “За” був 61 голос, “проти” — 8. 

Дедалі більше громад на Хмельниччині з кожним тижнем голосують за вихід з Української Православної Церкви (московського патріархату). Парафіяни організовують голосування та підтримують перехід до ПЦУ. 

Чергові збори вірян днями відбулись і на Ізяславщині. У селі Зубарі релігійна громада більшістю голосів проголосувала за приєднання до Православної Церкви України. Про це повідомив благочинний Володимир Ковальчук

Відео дня

— Дорогі мої, сьогодні наша Православна Церква України поповнилась ще однією релігійною громадою. На загальних зборах релігійної громади Свято-Стефанівського храму села Зубарі більшістю голосів було вирішено приєднатися до ПЦУ, — написав свяженнослужитель. 

“За” був 61 голос, проти — “8”, а одна людина утрималася від прийняття рішення. 

— Вітаю громаду з перемогою і вже на свято Стрітення Господнього вперше у храмі буде відслужено Богослужіння духовенством Православної Церкви України. Дякую жителям за активну участь у проведенні зборів і чекаємо активних рішень від інших громад Ізяславського округу, — додав благочинний. 

Нагадаємо, останнім часом до ПЦУ перейшли ще 2 громади. Прихожани сіл Дубіївки та Заморочення більшістю голосів підтримали вихід храму з УПЦ. А на Полонщині громада перейшла до ПЦУ разом зі своїм настоятелем.  Йдеться про Свято-Покровський храм, який знаходиться в селі Варварівка. 

Також додамо, нині Хмельницька область в країні являється лідером за кількістю переходів з моспатріархату до ПЦУ. За словами очільниці Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій облдержадміністрації Інни Михайлової, станом на осінь 2022 року в УПЦ перебувало 798 релігійних організацій області, з яких 785 релігійних громад, 3 єпархіальні управління, 9 монастирів та 1 братство.

За її даними, впродовж 2022 року 145 релігійних громад прийняло рішення про вихід зі складу УПЦ, зокрема, 114 перейшло в ПЦУ, а 31 стала незалежною.

Дивіться карту переходів на сайті Духовного Фронту України.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (63)
  • Давид Мерабишвили

    Да да бачив я ваше  Голосування як🤣🤣🤣😘
  • Світлана Володимирівна Маркопльська

    Молодці!
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    .  Люди не розуміють що роблять
  • Ivan Hajovyč

    Такі питання мали вже давно автоматично рішитися, неспонсорувати армію агресора

keyboard_arrow_up