На Шепетівщині ще одна громада вийшла зі складу моспатріархату (ФОТО)

На Шепетівщині ще одна громада вийшла зі складу моспатріархату (ФОТО)
Тут і далі фото з сайту Shepetivka.com.ua

Віряни у селах Дубіївка та Заморочення підтримали перехід та вперше помолилися за військових українською мовою. 

У п’ятницю, 10 лютого, в Шепетівкому районі відбулась історична подія. Прихожани сіл Дубіївка та Заморочення зібралися разом, аби проголосувати за вихід з Української Православної Церкви (момпатріархату). Про це пише місцеве видання Shepetivka.com.ua.

Жителі Дубіївки та Заморочення більшістю голосів підтримали перехід храму до Православної Церкви України. Того дня у храмі в Дубіївці вперше помолилися за Україну та наших військових українською мовою.

— Сьогодні у селі Дубіївка відбулася історична подія. Жителі сіл Дубіївки та Заморочення своєю більшістю підтримали перехід до ПЦУ. Сьогодні вперше відбулася молитва за Україну, за наших воїнів українською мовою, – повідомила місцева мешканка Любов Сідлецька.

Відео дня

Нагадаємо, нещодавно ще одна громада на Полонщині вийшла зі складу УПЦ (мп) разом зі своїм настоятелем.  Йдеться про Свято-Покровський храм, який знаходиться в селі Варварівка. 

Парафіяни громади вирішили покинути моспатріархат та приєдналися до Православної Церкви України. Вони провели збори в храмі та разом з настоятелем — отцем Тимофієм Ковалевським — одноголосно підтримали перехід. Він і на­да­лі очо­лю­ва­ти­ме па­ра­фію. 

Також додамо, нині Хмельницька область в країні являється лідером за кількістю переходів з моспатріархату до ПЦУ. За словами очільниці Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій облдержадміністрації Інни Михайлової, станом на осінь 2022 року в УПЦ перебувало 798 релігійних організацій області, з яких 785 релігійних громад, 3 єпархіальні управління, 9 монастирів та 1 братство.

За її даними, впродовж 2022 року 145 релігійних громад прийняло рішення про вихід зі складу УПЦ, зокрема, 114 перейшло в ПЦУ, а 31 стала незалежною.

Дивіться карту переходів на сайті Духовного Фронту України.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Olga Zugan

    Ви правильно зробили що вийшли із УП Ц. М,П. За що наши сини, доньки, гинуть, за нас, із вами🇺🇦🇺🇦🇺🇦😪
  • Михаил Штогрин

    Браво. Люди прозрівають.
  • Elena Komar

    По коментах можна сєпарів вирахувати💯
  • Пані Новацкая

    Чудова новина. Кривавим посібникам окупантів нема місця в Україні.

keyboard_arrow_up