Ремонт Палацу творчості затягується. Обіцяний вхід до будівлі так і не зробили

Ремонт Палацу творчості затягується. Обіцяний вхід до будівлі так і не зробили
  • В минулому році запланували привести до ладу Палац творчості, який не бачив ремонту більше 15 років.
  • Спочатку взялись за сходовий майданчик перед входом. Але не встигли. 
  • Роботи будуть продовжувати вже у 2018. А на черзі ще утеплення фасаду.
  • Директор Палацу творчості каже, ремонт може затягнутись не на один рік. 

У будівлю на Свободи 2/1 ще тодішній Палац піонерів переселився у 1989 році. На нове приміщення “скинулись” місцеві підприємці. А вже у 1991 році заклад перейменували на Палац творчості для дітей та юнацтва. Та більше п’ятнадцяти років ремонт у закладі відкладали. За цей час Палац творчості почав тріщати по швах. Стіни закладу полущились, їх постійно розмальовують. Не витримав і сходовий майданчик перед будівлею. Люди були змушені ходити по камінцях. Були скарги і на холод у кабінетах.

Проект реконструкції довелось переробляти

Капітальний ремонт Палацу творчості запланували на початку минулого року. Вирішили покласти новий асфальт на сходовому майданчику, встановити металопластикові вікна, а також утеплити фасад будівлі. В департаменті освіти підрахували, що на реконструкцію знадобиться 15,5 мільйонів гривень.

 Так виглядало покриття сходового майданчика у кінці серпня 2017

Та поки пройшов тендер і зробили усю необхідну документацію, будівельники взялись до роботи аж у серпні. Тендер виграло ТОВ "Поділля-Інвест Сіті". За декілька тижнів робітники зняли верхній шар асфальту на сходовому майданчику перед входом і збиралися робити гідроізоляцію. Але в останній момент довелось робити коригування проекту.

Відео дня

- За попереднім проектом сходовий майданчик мав заливатись асфальтом. Але підрядники зрозуміли, що сюди не зможуть загнати техніку, зокрема каток, який розрівняє асфальт. Та і старі плити його б просто не витримали. Тому вирішили змінити проект і по ньому буде асфальтна плитка, - розповідає директор Палацу творчості для дітей та юнацтва Володимир Гула.

Перед Новим роком майданчик залили монолітом. Зараз він під шаром снігу

Ремонт затягнеться на декілька років

У 2017 з міського бюджету виділили 3 мільйони на ремонт сходового майданчика перед входом. За минулий рік будівельники встигли укріпити старі плити. Також частину майданчика залили монолітом. На іншій поки тривають підготовчі роботи. На весну її також заллють монолітом.

Головний вхід до Палацу творчості поки закритий

- Минулого року нам виділили 3 мільйони. Будівельники освоїли лише 1,5. Решту міська рада перекинула на інший об’єкт. На 2018 нам виділяють 4 мільйони гривень. Цих коштів має вистачити, щоб повністю закінчити сходовий майданчик, - каже Володимир Гула.

Зараз будівельники готують частину плит до заливки моноліту

Директор Палацу творчості каже, як тільки закінчать з капітальним ремонтом входу до будівлі, будуть просити кошти на утеплення фасаду. Чи буде це у 2018, поки незрозуміло. Все залежатиме від того, як швидко справляться будівельники. Як проходитиме ремонт, слідкуватимуть журналісти vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up