Ремонти на 45 мільйонів: що встигли зробити у Хмельницькому

Ремонти на 45 мільйонів: що встигли зробити у Хмельницькому
  • Капітальний ремонт двох доріг, мосту і нові фонтани обійдуться місту 45 мільйонів
  • Що встигли зробити на найбільш дорого вартісних об’єктах міста, бачили журналісти vsim.ua.

Журналісти vsim.ua обійшли вулиці і площі, де тривають ремонти. Подивилися, що вже встигли зробити, як тривають роботи і дізналися, коли вони завершаться. Ми побували на вулицях Кармелюка і Свободи, Старокостянтинівському мосту, дендропарку “Поділля”, привокзальній площі, площі Свободи (біля «Сілістри», - прим.автр.). Ремонти усіх цих об’єктів разом обійдуться міському бюджету в 45 мільйонів гривень.

У жовтні Кармелюка буде готова

  • Бюджет - 11,43 млн
  • Виконавець - хмельницька фірма ШБУ-56
  • Початок робіт - березень 2017

Вулиця на Кармелюка - на фініші. Більшість робіт тут завершено. Працівники перенесли електроопори і майже завершили облаштування пішохідної зони. На місці старої встелили асфальт і нові бордюри. Не міняли лише бруківку.

Також асфальтом покрили одну смугу руху. Другу мають зробити до кінця вересня. Зараз на її місці земля і залишки старого асфальту. Автомобілі, по можливості, стараються не їздити по ній і використовують вже заасфальтовану частину.

Відео дня

- У нас майже все готово. На тротуарах залишилося зробити небагато. Зараз робимо підпірну частину, щоб вони не сповзли донизу потім. Далі маємо взятися за проїжджу частину. Якщо погода буде сприятлива, то до кінця вересня все маємо завершити, - каже один працівник ШБУ-56 Іван Собчук.

Біля «Сілістри» тривають підготовчі роботи

  • Бюджет -  4,6 млн
  • Виконавець -  «ТОМ-ІнвестБуд»
  • Початок робіт -  серпень 2017

Цього року майданчик на проспекті Миру перейменували на площу Свободи і почали ремонт “нижнього” фонтану. Замість старої плитки навколо нового водограю має з’явитися бруківка. Поки що тут тривають підготовчі роботи.

Робітники огородили територію. Загнали техніку. Зривають стару плитку і розбирають фонтан. Коли приступлять до облаштування нової плитки і будівництва «фонтану закоханих», робітники поки не кажуть. Як повідомили vsim.ua в управлінні ЖКГ, все мають завершити до 31 грудня цього року. Це передбачено підписаним договором.

На Свободи роботи ще багато

  • Бюджет -  12 млн
  • Виконавець -  Хмельницьке ШБУ-56
  • Початок робіт - липень 2017

Ділянку вулиці Свободи від проспекту Миру до Зарічанської капітально відремонтують за кругленьку суму.  Тут виконавцем робіт теж є ШБУ-56. Згідно договору, воно може розтягнути роботи до 1 липня 2018-ого. Але підрядник планує завершити все до кінця року.

Поки робітники працюють над облаштування пішохідної зони із правої сторони вулиці, як спускатися до Зарічанської. Тротуар раніше тут був в жахливому стані й люди ходили по проїжджій частині. Також на Свободи зривають асфальт на стоянці напроти «Сілістри».

В дендропарку робота стоїть

  • Бюджет -  2,9 млн
  • Виконавець - “Будкомп”  
  • Початок робіт - квітень 2017

В дендропарку капітально відремонтують пішохідну зону за “Меморіалом Слави”. Більшість робіт тут вже завершили. Практично виконане облаштування пішохідної зони. Вона встелена різнокольоровою плиткою. Також встановлено вуличне освітлення.

Залишилося доробити фонтан і два квітники, які виконали у формі зірки. Та роботи над ними призупинилися. Як повідомили vsim.ua в упралвнні ЖКГ, виконавець очікує на поставку обладнання. Як тільки воно прибуде, фонтан і квітники мають зробити. Усе мають завершити до кінця року.

Що робиться на Старокостянтинівському мосту

  • Бюджет - 12 мільйонів
  • Виконавець -  “Західбудтранс”
  • Початок робіт - серпень 2017

Ще один дорого вартісний капремонт – міст на Старокостянтинівському шосе. Задля ремонту тут з серпня перекрили рух транспорту. Львівська компанія «Західтрансбуд» має зробити все до кінця року.

- Поки роботи тривають за планом. Добре, що погода сприяє. Поки немає злив, нам головне завершити все наверху моста. Бо як піде сильний дощ, нам буде важко. Коли перейдемо під міст і укріплятимемо нижню частину, можливо, відновимо рух. Але це буде не раніше грудня. В принципі, як і планувалося, - каже начальник дільниці ТОВ «Західтрансбуд»  Тарас Каплюк.

Поки через міст можуть пройти лише пішоходи. Та й то лише по одній стороні. По обидві сторони міст розрили і ходити тут досить небезпечно. Згодом міст можуть закрити і для пішоходів.

Пішохідний фонтан на привокзальній площі хочуть відкрити у вересні

  • Бюджет -  2,75 млн
  • Виконавець -  “ПП “Бусел”
  • Початок робіт - травень 2014

Ремонт скандальної привокзальної площі нарешті мають завершити. З перервами він триває вже більше трьох років. Новий і основний етап робіт розпочався у червні 2017-ого. Тут облаштовують новий фонтан, який буде пішохідним. Також встановлять нові лавочки і встеляють бруківку. Замінюють і вуличне освітлення. Між фонтаном і зупинкою громадського транспорту будуть квітники.

- Якщо все йтиме за нашим планом, то тижні за два можемо завершити. Більшість робіт уже виконали. Можливо, все встигнемо до Дня міста, - каже директор ПП «Бусел» Віктор Лелеко. – Роботи над фонтаном вийшли на фінішну пряму. Під новими лавками будемо міняти плитку. Стелитимемо сіру. Все інше майже готове.

Поки фонтан огородили. Всередині починають стелити плитку. Усі комунікації вже проведені. Також встановили стовпи, які освітлюватимуть фонтан.

На половині із оглянутих нами об’єктів роботи підходять до завершення. Вже скоро хмельничани зможуть побачити нові фонтани в дендропарку і на привокзальній площі. Практично завершили вулицю Кармелюка. Усі інші об’єкти, як кажуть в управлінні ЖКГ, мають здати до кінця року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up