Річні тарифи на газ і субсидії "по-новому". Які зміни чекають на хмельничан у травні

Річні тарифи на газ і субсидії "по-новому". Які зміни чекають на хмельничан у травні
ua.depositphotos
  • В Україні з травня побутових споживачів переведуть на фіксований річний тариф на газ, а вимоги до отримувачів житлових субсидій стануть більш жорсткими. 
  • Про ці зміни, детальніше читайте на сайті.

Тариф на газ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила постанову, якою запроваджуються річні тарифи на газ. Річний тариф діятиме з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. 

Згідно з даними на сайті ТОВ "Хмельницькгаз Збут", наразі постачальник встановив тариф на паливо у розмірі 7.99 грн/куб.м з ПДВ. 

Відео дня

Електрика без змін

Кабінет міністрів вирішив залишити без змін тариф на електроенергію для населення. Ціна буде на рівні 1,68 гривні за кВт/год до 30 червня. 

Нагадаємо, у грудні 2020 року в Україні скасували пільгову ціну 90 копійок на електроенергію для населення та встановили ціну — 1,68 гривні за кіловат. Дія єдиного тарифу мала б завершитись 1 травня.   

Субсидії по-новому

Щорічно у травні проходить перепризначення субсидій. Однак Кабмін змінив порядок надання компенсації на оплату послуг ЖКГ у 2021 році.

З травня отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку. Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, заявки можна буде надіслати протягом наступних 5 місяців, - онлайн або поштою. За його ж словами, від травня усі субсидії виплачуватимуть "живими грошима" (до цього -92%), пише ВВС Україна.

Найбільші зміни стосуються тих, кому субсидію не отримати. Субсидії можуть позбавити в разі:

- наявності на депозитному рахунку в банку суми перевищує 100 тисяч гривень;

- придбання автомобіля, з дати випуску якого пройшло менше 5 років;

- придбання майна, товарів, послуг, цінних паперів, віртуальних активів на суму понад 50 тисяч гривень;

- одноразової покупки іноземної валюти в еквіваленті від 50 тисяч гривень.

Субсидію також не призначать, якщо хтось із повнолітніх членів сім'ї не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного або якщо за цю людину не сплачено хоча б мінімальний ЄСВ.

Не зможуть отримати субсидію і ті, хто понад 60 днів перебували за кордоном (без службових відряджень, лікування та навчання із відповідними документами).

Крім того, уряд скасував призначення субсидій комісіями органів місцевого самоврядування, - а таких було близько третини.

Повний перехід на е-квиток у Хмельницькому відтермінували

Повністю перейти на безготівковий розрахунок у тролейбусах Хмельницького планували уже з 1 травня, але перехід вирішили відтермінувати до початку червня.

Поступово переходити на безконтактну оплату проїзду в транспорті планують з 1 червня. До цього часу будуть проводити рекламну компанію, щоб більше хмельничан придбали та користувалися е-квитком у транспорті.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Леся Дилайчук

    Та чи всі пенсіонери можуть оформити субсидію он-лайн? Поштові відділення теж не у всіх селах працюють.
  • Хуан Матус

    Зато гимны спиваемо и прапоры шиемо. Дякуемо карлику и другим недопатриотам.
  • Лариса Федичева

    Спасибо клоун за заботу про нас,что б ты так жил
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up