Ще 5 парафій на Хмельниччині проголосували “за” вихід з моспатріархату

Ще 5 парафій на Хмельниччині проголосували “за” вихід з моспатріархату
Фото зі сторінки Олександра Чорнієвича у Фейсбук
  • Збори вірян проходили по громадах Волочищини, Старокостянтинівщини та Летичівщини.

На тлі широкомасштабної російської агресії дедалі більше церков залишають московський патріархат і переходять під юрисдикцію ПЦУ. Для цього прихожани скликають збори та роблять голосування. 

Нещодавно ще 5 парафій в Хмельницькій області проголосували за вихід з упц мп. Дві з них розташовані у Волочиській тергромаді, ще 2 - у Старокостянтинівській і 1 - у Меджибізькій. 

Так, 5 червня, відбулися збори у Миролюбненській громаді на Старокостянтинівщині.

Відео дня

“Прихожани громади одноголосно ухвалили рішення вносити зміни до статуту і подавати документи до Хмельницької Єпархії ПЦУ, аби молитовно перебувати з Україною і українською Церквою. Отож, незабаром храм Преподобної Параскеви офіційно перейде до канонічної церкви України”, - повідомляє місцеве видання “Унас.news”.

Храм Преподобної Параскеви. Фото - “Унас.news”

10 червня покинула московський патріархат - Церква Покрови Пресвятої Богородиці у селі Коржівка Староостропільської громади. Вона офіційно увійшла до ПЦУ. Відповідний Указ керуючого єпархією єпископа Павла опублікували на сторінці Старий Остропіль у соцмережі.

Церква Пресвятої Богородиці. Фото - “Унас.news”
Фото - “Унас.news”

13 червня відбулись збори громади храму святих Косьми і Дем'яна села Ріпна на Волочищині, де жителі майже одноголосно проголосували за перехід релігійної громади у підпорядкування Православної церкви України. 

Було гаряче, так як місцевий священик, який поки що не хоче переходити до ПЦУ, заручився підтримкою декількох прихожанок та священика з села Сарнів, але жителі Ріпни сказали своє рішуче слово!” - йдеться на фейсбук-сторінці “Діалог з владою Волочиська і не тільки”. 

Збори вірян села Ріпна. Фото -  “Діалог з владою Волочиська і не тільки”

Цього ж дня така ж процедура відбулась і у Свято-Апостольському храмі у Волочиську. 

"Ця церковна громада разом із своїм настоятелем, отцем Сергієм, який якраз і був ініціатором переходу (дякуємо йому за патріотичну позицію), перейшла в підпорядкування ПЦУ", — повідомили на сторінці громади.

А вже 15 червня збори влаштували прихожани однієї з громад в Меджибожі. Про це у соцмережі написав голова Хмельницької районної ради.

Фото - зі сторінки Олександра Чорнієвича

“Відбулися збори релігійної організації храму Казанської ікони Божої Матері села Головчинці Меджибізької ТГ! Присутні на зборах одностайно проголосували за перехід з упц мп до помісної Православної Церкви України!” - зазначив Олександр Чорнієвич.

Збори вірян села Головчинці. Фото - зі сторінки Олександра Чорнієвича

Скільки ще громад московського патріархату залишилось на Хмельниччині дивіться за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Светлана Решетюк

    Молодці!А де Летичівська громада,з  московськими попами?!
  • Світлана Юсипенко

    Чудова новина!
  • Людмила Савельева

    Голові районної ради більше немає чим зайнятись, крім церков. В нього мабуть є свої посадові обов'язки, чи все виконано в повному обсязі?
  • Sergiy Bilyk

    Добре що хоть десь люди  користуються інтелектом.

    Але ще багато тупоголових тримаються за московські ряси, несуть туда гроші, в той час коли москва вбиває їх дітей.

keyboard_arrow_up