Московські попи зачинились у храмі: громада на Кам’янеччині “за” перехід до ПЦУ

Московські попи зачинились у храмі: громада на Кам’янеччині “за” перехід до ПЦУ
  • Ініціювали перехід віряни села Ходорівці.
  • А троє “колишніх” священиків зачинились у церкві, щоб не віддавати ключ.

“Знаменна подія сьогодні відбулася у нашій територіальній громаді. Віряни релігійної громади святого Архистратига Михаїла у селі Ходоровці на зборах одностайно підтримали перехід до Православної Церкви України”, - такі повідомлення ходорівчан з’явились у соцмережах. 

Віряни села Ходорівці Колибаєвської тергромади Кам’янець-Подільського району проголосували за вихід із московського патріархату. Біля храму зібралось чимало людей. “Проти” - троє місцевих священників та одна “активістка”.

Відео дня

Троє московських попів разом з скандально відомою місцевою "активісткою" К. зачинились у храмі, відмовившись передати ключі громаді”, - зазначають мешканці Ходорівців. 

Та людей це не зупинило. Вони одноголосно підтримали перехід до Православної Церкви України. 

“Українській Церкві бути! Інші села мають приклад. З Богом!”- ходорівчани не лише ініціювали перехід до ПЦУ, але й закликали до цього інші громади. 

Нагадаємо, що це не перший випадок на Хмельниччині, коли настоятелі не підтримують перехід релігійних громад або взагалі не приходять на збори.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Valentyna Chernyuk

    Уявіть які "хоробрі".Як українців убивають і грабують, то Бога не бачать, а як так то  за Дім Господній-обєємі руцамі!!!!
  • Віталій Українець

    Попам-офіцерам наказано вішати лапшу та програмувати далі українців !
  • Іванна Борецька

    Церква належить громаді а не попам. Хай ідуть собі, а зачинилися, бо напевно не просто хочуть піти, а щось прихопити з собою.
  • Ирина Ермакова

    Боріться і поборете!

keyboard_arrow_up