Ще два храми у Красилівській громаді покинули УПЦ

Ще два храми у Красилівській громаді покинули УПЦ
Тут і далі фото Красилівської міської ради
  • Йдеться про храми в селах Дружне та Чепелівка. 

  • “За” проголосували сотні парафіян. 

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. На території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. 

Нещодавно мешканці ще двох сіл на Красилівщині проголосували за вихід з УПЦ. Йдеться про Свято-Покровські парафії у селах Дружне та Чепелівка. Про це повідомляє міськрада Красилова. 

В селі Чепелівка близько 450 прихожан – членів релігійної громади проголосували за перехід Свято-Покровської парафії із УПЦ до ПЦУ. Про це міській раді повідомила новообрана голова парафіяльної ради храму – Олена Колесник.

Відео дня

За її словами, збори жителів Красилівської громади відбулися 7 жовтня неподалік храму. Під час зборів прийняли Статут у новій редакції, обрали парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії.

В селі Дружне організували збори членів релігійної громади 9 жовтня. “За” вихід храму з Української Православної Церкви та перехід до ПЦУ проголосували більше 300 прихожан. Про це міській раді повідомила новообрана голова парафіяльної ради храму – Ірина Кравчук.

Під час зборів також прийняли Статут у новій редакції, обрали парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії.

Але питання щодо фактичної передачі членам релігійної громади в користування приміщень обох храмів буде вирішуватись згідно із вимогами чинного законодавства.

— Жителі громади прийняли своє рішення, бо переконані, що розірвання церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом – невід’ємна складова досягнення Україною Перемоги у нинішній війні за свою волю і незалежність, — пишуть у міській раді. 

До слова, нещодавно ми розповідали, що мешканці ще трьох сіл проголосували за вихід з УПЦ. Два з них знаходяться в Красилівській громаді, ще один — у Ярмолинецькій. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Леонид Гончаренко

    Кожен несе відповідальність за свої вчинки.
  • Віталій Малий

    КГБ МП
  • ЧитачЧитачів

    Подивіться на ті кислі пики чортів, що руки не підняли (2 фото). За порєбрик зі своїм попом.
  • Михаил Штогрин

    Брпаво. Молодці. На кінець то люди почують Боже слово рідною мовою.

keyboard_arrow_up